Annonce
Ugeavisen Nordfyn

Workshops i englekort er populære: - Kortene er et godt værktøj til selvudvikling

Den imponerende blodbøg, der troner i familiens have, er Lene Vinthers favorit. Hun kommer her dagligt for at reflektere - og for indimellem at skænde lidt på efeuen, der klatrer lystigt op ad træets stamme. Foto: Signe Andersen
Fremtiden spår vi selv med de skridt, vi vælger at tage, mener holistisk energiarbejder Lene Vinther. Er det vanskeligt at træffe de rette valg, kan englekort lede os på vej.

Otterup: Den lavloftede vinterstue dufter af noget rart, en anelse svært at bestemme, men noget, som med det samme giver lyst til at lade åndedrættet fri. Trække vejret helt ned i maven. Pudsigt nok er det netop beskeden, der står skrevet med svungne bogstaver på det allerførste englekort, holistisk energiarbejder Lene Vinther finder til mig: træk vejret.

- Englekortene er i familie med tarotkort og visdomskort. Men tarotkort arbejder meget i faste systemer, hvert kort skal læses på en bestemt måde. Det passer ikke til mig; jeg vil gerne stille ind på det enkelte menneskes energier og bruge kortene til at vejlede. Det er det, englekortene kan, forklarer Lene Vinther.

Fra arbejdspladsen i hjemmet lidt udenfor Vellinge tilbyder hun forskellige former for holistisk behandling, blandt andet massage, zoneterapi og blomstermedicin. Og så lægger hun kort. Englekort, rigt illustrerede med motiver, man kan fortabe sig i, og forfattet af alternative tænkere som et værktøj til selvudvikling.

Hver vores overbevisning

Lene Vinther har arbejdet med englekort i mange år; så mange, at adskillige hundrede sæt kort efterhånden har fundet frem til hendes hjem. I begyndelsen var kortene gemt af vejen i et skab, på samme måde som hun oplever, at mange andre kun dyrker interessen i det skjulte:

- Rigtig mange mennesker er nysgerrige på englekort, men ved måske ikke, hvordan de skal bruge dem, eller også er de bange for, hvad andre mon tænker om det. Det er derfor, jeg afholder workshops: så folk kan lære at anvende kortene i deres hverdag, fortæller Lene Vinther.

Fra sin arbejdsplads i hjemmet lidt udenfor Vellinge på Nordfyn tilbyder Lene Vinther forskellige former for terapi og alternativ behandling. Hun kalder sig selv 'holistisk energiarbejder'. Blandt andet afholder hun workshops i englekort, der er en slægtning til de måske mere velkendte tarotkort. Foto: Signe Andersen

Hun understreger samtidig, at hun ikke har noget ønske om at overtale nogen til at tro på kortenes virkning eller værdi:

- Vi er alle forskellige og har hver vores overbevisning. Desuden befinder vi os forskellige steder i livet; noget, der er rigtigt for dig lige nu, er måske ikke rigtigt om nogle år. Og så er det helt i orden at skifte. Sådan skal det være.

Hun fortsætter:

- Min mor er læge og har for eksempel en helt anden tilgang til kroppen og sindet, end jeg har. Det respekterer jeg fuldstændig. Men som person er jeg en krusedulle - jeg har brug for nogle andre redskaber og måder at tænke på, siger Lene Vinther.

Annonce

Spår selv fremtiden

Fascinationen af andre menneskers energier, deres ståsteder og kommunikationsformer, er noget af det, der driver den holistiske behandler. Hvordan vi modtager det, andre sender os, ud fra de overbevisninger om verden, vi selv har fået med - eller skabt undervejs.

Det er også friheden til selv at skabe, der gør englekortene til Lene Vinthers foretrukne:

- Jeg tror ikke på, at man kan spå om fremtiden med tarotkort. Tværtimod spår vi selv fremtiden med de skridt, vi tager. Vi er selv herre over vores valg. Eglekortene kan vise os, hvilken vej vi skal gå - men det er op til os, om vi vil følge den.

En mulig vej frem er også udstukket for mig i løbet af de timer, Lene Vinther og jeg har talt sammen denne eftermiddag. Kortene er blandet, samlet og blandet igen. Nogle kort har gjort ekstra opmærksom på sig selv undervejs; de kort, der stemmer overens med min energi netop nu. Og således har Lene Vinther sat en understrøm af tanker og følelser i system på en måde, jeg aldrig har oplevet før.

Måske tager man det til sig, måske gør man ikke. Måske ændrer man mening hen ad vejen. Som Lene Vinther bemærker, mens hun skænker urtete af en rubinrød keramikkande:

- Livet er én lang læringsproces. Vi har alle noget bestemt, vi er sat her i verden for at lære. Det tror jeg på.

Lene Vinthers kommende workshops annonceres på lenevinther.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce