Annoncørbetalt indhold

Bouldering 101: Sådan kommer du igang

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Boulderinger en af de mest populære former for klatring. De svære tekniske manøvrer, den hurtige progression og det fede fællesskab omkring denne form for klatring, gør den tiltrækkende for mange. Hvis du drømmer om at komme i gang og besejre klatre vægge indendørs og i naturen, så har vi her hos CAMPZ samlet alt den nødvendige information, så du er klar til at komme helt til tops.

Perfekt til den minimalistiske eventyrer

Annonce

Denne form for klatring kræver hverken sele eller reb. Ruterne er ofte kortere end dem, du kender fra almindelig klatring, og du kommer heller ikke ligeså højt oppe. Dette er bare et par af de elementer, der gør bouldering til den perfekte introduktion til klatringen. Du finder ruter både udendørs og indenfor i klatrehaller. Begge steder er du beskyttet af faldmåtter (crashpads), der griber dig, hvis du falder ned. Vil du prøve kræfter med bouldering i den frie natur, så finder du et solidt udvalg af faldmåtter her hos CAMPZ. Flere af dem er lavet til eventyr med smarte håndtag, så du let kan tage dem med dig. Du behøver nemlig ikke mere end en måtte, noget kalk til hænderne og et par klatresko. Skoene er dog essentielle, da de er med til at sikre dine fødder på både greb og sten.

Stå stærkt, nå længere. Find de perfekte klatresko

Udbuddet af klatresko er stort, og er du nybegynder, anbefaler vi, at du vælger nogen, som har lidt ekstra plads til tæerne. Dine fødder er din base, når du klatrer, så komforten er alfa omega. I begyndelsen skal du arbejde en del på din teknik, da skoene skal kunne understøtte mange timer i hårde positioner. Er du lidt mere erfaren, kan du give dig i kast med sko, der har en lidt tyndere sål og blødere overdel. En mere fleksibel og sensitiv sko giver mere direkte kontakt med grebet og gør det sjovere at lege med nye teknikker. Det vigtigste med dine sko er komforten, og derfor er vores udvalg stort. Vi har udvalgt en bred vifte af brands, der alle specialiserer sig indenfor outdoor-liv og klatring. Du finder ikke bare sko med mange forskellige kvaliteter, men får et bredt udvalg i en spændende farvepalette, varierende pasform og unikke kvaliteter, der er designet til både indendørs og udendørs brug.

Gå i ét med naturen

Der er noget næsten magisk over bouldering udendørs. Når du er fri for udstyr, har du mindre at bære med dig. Du kan afsøge steder i naturen, du ikke før har besøgt. Er du blevet inspireret af at se andre klatrere? Så har du sikkert hørt dem tale om forskellige "problemer" eller ruter, som de arbejder på. Disse ruter har forskellige sværhedsgrader og kræver varierende balance, styrke og teknik. Du kommer højt nok op til at se naturen fra en ny vinkel. Men ikke så højt, at du mister fokus på væggen. Du er helt fri. Det er bare dig, væggen og den friske natur. Hos CAMPZ er vi ret vilde med bouldering. Der er en helt unik lethed over denne form for klatring, hvor vi virkelig kan skærpe vores fokus, samtidig med at vi hele tiden bliver udfordrede. Hver rute har nemlig sin helt egen løsning, og det er op til dig at finde den. Er du i et klatrecenter, vil du se greb med forskellige farver og numre. Farverne angiver, hvilke greb der udgør en rute. Numrene viser dig rutens sværhedsgrad. Afhængigt at din højde, drøjde og fysik, vil de forskellige ruter udfordre alt fra din balance til dine fødders placering, dine hænders styrke og din teknik og koordination.

Den mest sociale form for klatring

Selvom du er alene om din vej til målet, så har du hele holdet med dig. Noget af det bedste ved bouldering er nemlig det sociale aspekt. Der er nemlig ingen reb, der bestemmer, hvor mange der kan arbejde på en rute samtidigt. Det betyder, at du ofte vil klatre sammen med andre, som er på vej mod samme mål som dig. Når du giver ruten et forsøg, vil der være andre til at give dig feedback. Selvom I klatrer alene, er I sammen om alles succes. Bouldering udfordrer samtidigt alle muskler. Du bliver udfordret fysisk og mentalt, ligegyldigt hvilket niveau du er på.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.