Annoncørbetalt indhold

Hvad er økologiske håndklæder?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Fokus på dig og naturen


Annonce

Selvom de fleste efterhånden nok har hørt om økologi i en eller anden form, bliver det stadig mest forbundet med madvarer og de ting, vi putter i og på kroppen. Men vidste du, at økologi faktisk kan være overalt omkring os? Alle materialer kan faktisk være økologisk, så længe de overholde retningslinjerne for blandt andet brug af pesticider og gødning.


I produktionen af økologiske varer er der naturligvis fokus på både udledningen af diverse giftstoffer, men også arbejdsforholdene for de lokale og selvfølgelig velværen af forbrugerne - nemlig dig! Økologiske produkter er fri for skadelige kemikalier, så du med ro i sindet kan bruge produkterne på egen krop og til din families. Derfor kan du naturligvis også få økologiske håndklæder, lavet af økologiske materialer, der er skånsomme for din krop.


Bomuld eller bambus?


Når man snakker om håndklæder og økologi, er der oftest to forskellige materialer i spil: bomuld og bambus. Sommetider vil håndklæder være lavet af 100% økologisk bomuld eller bambus, andre gange vil de være blandet. Det mest almindelige er dog at have en base af økologisk bomuld og derefter økologiske bambus løkker uden på denne. Dette sikrer, at produktet er slidstærkt og kraftigt grundet den solide base af bomuld, mens de bløde bambus løkker er både bløde og tørrer hurtigt.


Selvom økologisk bomuld uden tvivl er bedre end konventionelt bomuld, er de bedste økologiske håndklæder lavet af bambus. Bambus er et meget bæredygtigt materiale, der kræver meget lidt at gro og holde. Bambus vokser op til 3 meter på 2-3 år, og kan høstes op til 4 gange på et år. Derudover kræver det ikke meget vand, og der er heller ikke brug for gødning eller pesticider under dyrkningen. Dette gør også, at de fleste bambusprodukter laves af 100% naturligt og økologisk bambus. Det bedste ved bambus er dog, at det optager mere Co2 end selv et stort træ, og det er derfor en genial afgrøde til både at få gode produkter og til at hjælpe klimaet.


Fordelene ved økologiske bambus håndklæder


Fordelene ved at have økologiske bambus håndklæder er mange, men vi vil prøve at gøre det kort. Først og fremmest er bambus stort set lige så blødt som silke, og vil blive ved med at være det uanset hvor mange gange det bliver brugt og vaskes. Derudover har bambus også en høj sugeevne, og du bliver derfor hurtigt tør med et håndklæde i bambus. I modsætning til bomuld, der kan være længe om at tørre, lufttørrer bambus håndklæder lynhurtigt efter brug eller vask, og du kan derfor hurtigt lægge det på plads eller bruge det igen.


Bambus er også antibakterielt, hvilket vil sørge for at holde håndklædet rent i længere tid. Det bedste er dog, at økologiske håndklæder, herunder også bambus, ofte har OEKO-TEX certificering, hvilket vil sige, at der ikke er sundhedsskadelige eller allergifremkaldende stoffer i materialet.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.