Annoncørbetalt indhold

Låneguide: Sådan kan du finansiere dit fremtidige boligkøb med det rette lån

PR-foto credit


Sponsoreret af Lead Supply

Går du med tanken om at købe bolig i Hovedstadsområdet, er det en god idé at undersøge finansieringsmulighederne på forhånd. Finansieringen af din bolig, hører nemlig blandt en af de største investeringer i dit liv - og det er langt de færreste, der kan gennemføre et boligkøb med kontant afregning. Derfor vælger mange at optage et lån for at gøre deres boligdrøm til virkelighed. Med denne store investering følger nogle lige så store beslutnninger. Dertil er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser om dine lånemuligheder, for at sikre det bedste lån på sigt. Ved du meget lidt om lån og lånebegreber, kan det være svært at finde ud af hvor man skal starte. Heldigvis findes der mange gode låneguides på nettet, som klæde dig på til, at navigere blandt de mange forskellige lånetyper og -begreber.

Annonce

Sådan fungerer et realkreditlån

Realkreditlån udbydes af realkreditinstitutter, og du kan som regel låne op til 80 % af boligens værdi ved denne type lån. Et realkreditlån har typisk en løbetid på 20-30 år, og terminsydelsen er som regel delt jævnt udover lånets tilbagebetalingsperiode. Et realkreditlån har en direkte sammenhæng med obligationer, da lånet finansieres ved, at institutterne sælger nogle obligationer. Som sikkerhed for lånet tager realkreditinstituttet pant i din bolig, og kræver et gebyr for at administrere lånet, som kaldes bidragssatser. Desunden er der

Der findes flere slags realkreditlån - herunder afdragsfrie lån, rentetilpasningslån og fastforrentede lån. Disse forskellige typer af lån tilbyder vidt forskellige renter, gebyrer og vilkår. De to grundlæggende typer af realkreditlån er:

  • Realkredit med fast rente

Denne type realkreditlån har som ordet ‘fast’ antyder, en fastsat rente, der konstant i hele lånets løbetid. Du afbetaler altså dit lån med samme rente gennem hele perioden. Grundet denne ‘sikkerhed’ betaler du ofte en højere rente end ved et realkreditlån med en variabel rente.

  • Realkredit med variabel rente

Et realkreditlån med en variabel rente, har som ordet ‘variabel’ antyder, en rente, der kan variere. Derfor er der større risici forbundet med lånet, da du ikke kender dine præcise renteomkostninger. Renten er dog typisk lavere end ved et fastforrentet lån.

Forskellen på et banklån og realkreditlån

Et banklån udbydes af banker, og du kan som regel låne de resterende 15 % af din boligfinansiering som et banklån. Modsat et realkreditlån, er et banklån en mere simpel lånetype. Det skyldes primært, at banklånet er nemmere at opsige. Du kan nemlig indfri dit banklån, når du vil. Derfor er der ofte en højere rente forbundet med et banklån sammenlignet med et realkreditlån. Derudover gælder der særlige regler omkring opsigelsen af et realkreditlån. I store træk kan forskellen på et banklån og et realkreditlån måles på følgende:


Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.