Annoncørbetalt indhold

Når der er brug for en tandlæge

PR-foto credit

Ens smil er med til at give et førstehåndsindtryk. Velplejede tænder og god mundhygiejne giver et positivt indtryk og kan være med til at indikere en sund livsstil. Tænderne er noget, som man skal bruge hele livet, og det er derfor også vigtigt at vedligeholde dem. Det gør man bedst ved at sørge for at rengøre sine tænder regelmæssigt - altså at børste dem og bruge tandtråd. Tandlægebesøg er også en vigtig del, idet tandlægerne kan opdage f.eks. huller eller andre tandskader i et tidligt stadie, hvor man kan nå at gøre noget ved det. Sådanne problemer kan hurtigt udvikle sig til mere alvorlige problemer, som er sværere at behandle. Så selvom det kan lyde fristende, at slippe for den ekstra udgift det er at tage til et årligt eller halvårligt tjek hos tandlægen, kan det alligevel betale sig, i forhold til de konsekvenser det kan medfører, hvis man udebliver.

Det er vigtigt at gå til en tandlæge regelmæssigt, for at vedligeholde tilstanden af sine tænder, men også for behandling af større tandproblemer såsom huller i tænderne eller skadede tænder. Det er gratis for børn under 18 år, at tage til tandlægen, men så snart man fylder 18 år, skal man betale for sine tandlægebesøg. Det anbefales, at små børn allerede starter med at gå til tandlægen omkring 1-års alderen, for at forebygge eventuelle skader i tænderne eller opdage, hvis barnet er i høj risiko for at have problemer med sine tænder. Herefter bør man som minimum besøge ens tandlæge til at tjek en gang om året, for at komme eventuelle skader i forkøbet.

Når caries er nået så langt, at det er gået igennem emaljen, skal man have lavet en fyldning. Før i tiden brugte man bly til opfyldning af huller i tænderne. Senere hen gjorde man brug af sølvfyldninger. I dag må der ikke laves sølvfyldninger, hvis det er muligt at lave en plastfyldning. For at lave en plastfyldning bliver tandens overflade renset, fordi man ikke kan sætte en fyldning på f.eks. bakterier og madrester. Den svage del af emaljen, som er blevet angrebet af bakterier bores væk, hvorefter overfladen bliver behandlet med plastlim, så fyldningen sætter sig fast til tanden. Så vil det første lag af plast blive påført. Antallet af lag, der skal påføres afhænger af, hvor stort hullet i tanden er. Mellem hvert lag bliver plasten belyst med blålys, så plasten størkner. Når opfyldningen så er færdigt bliver den finpudset ved at blive boret ned, hvis den er for høj.

Årsagen til tandkødsbetændelse er, når der opstår bakterier i belægninger, altså plak, på overfladen af tanden, og man så derefter ikke får fjernet dette plak. Her kan der så opstå betændelse, som breder sig fra tandoverfladen til tandkødet. Tandkødsbetændelse kan opdages ved, at ens tandkød begynder at bløde, når man børster sine tænder. Ens tandkød vil tit være rødere og hævet, samt at man kan få dårlig ånde eller have en dårlig smag i munden. Tandkødsbetændelse gør for det meste ikke decideret ondt, udover når man rører ved det udsatte område.

En tandkødsbetændelse vil i de fleste tilfælde forsvinde af sig selv efter omhyggelig, grundig og regelmæssig rengøring af tænderne og tandkødet samt brug af tandtråd. Hvis man ikke sørger for at behandle sin tandkødsbetændelse med rengøring, kan den udvikle sig til paradentose, som kan udvikle sig til en alvorlig sygdom. Paradentose er en infektionssygdom, der sidder i tandkødet og selve knoglen, som sidder rundt om tandrødderne. Her vil infektionen nedbryde kæbeknoglen omkring tandrødderne, sådan at tænderne kan risikerer at blive løse og til sidst falde helt ud. Denne sygdom kan som sådan ikke i første omgang kureres, men kan holdes ved lige med god mundhygiejne.

Der kan opstå akutte situationer, hvor du har brug en akut tandlæge. Det kan være på grund af pludselig opstået tandpine, som ikke kan vente med at blive behandlet til tandlægerne har en tid til dig. Grunden til en tandpine kan være mange, men den mest normale er et ubehandlet hul i tanden. Et sådant hul, kan blive så dybt, at det nærmer sig tandens nerve, hvilket kan resultere i stor smerte. Det kan også give tandpine, når en visdomstænder er på vej, eller hvis man bare har slået en tand.

Man bør også kontakte en akut tandlæge, hvis man er så uheldig at knække en eller flere af sine tænder, eller har slået en tand helt ud. her er det så tandlæge der vil afgøre, hvad der skal gøres ved tanden i det bestemte tilfælde. Hvis en knækket tand har beskadiget en nerve, vil det oftest ende med en rodbehandling. Kommer man ud for at situation, hvor ens tand bliver slået helt ud, kan man opbevare den intakte tand i enten spyt eller mælk, hvor den kan ligge op til 60 minutter.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit