Annoncørbetalt indhold

Sådan finder du det bedste billån

PR-foot credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der er meget at holde styr på, når du skal have ny bil, ikke mindst hvordan bilen skal finansieres. De færreste køber deres bil kontant, men gør i stedet brug af et lån. Selvfølgelig vil du have det bedste og det billigste billån, når du skal have ny bil. Hvordan du finder det, og hvad du skal tænke på, når du låner penge til en bil, får du nogle gode råd til her.


Annonce

Bank, bilforhandler eller finansieringsselskab

Du kan låne til bilen hos enten en bilforhandler, et finansieringsselskab eller i banken. Stol ikke blindt på bilforhandleren, når han eller hun tilbyder dig et lån. Et godt råd er at tage dig god tid til at sammenligne forskellige lån, hvilket du blandt andet kan gøre på nettet. Mange forskellige finansieringsselskaber tilbyder lån på nettet.

Gør du det, inden du fx. tager ud og ser bilen hos en forhandler, kan du bedre gennemskue, hvad det bedste billån er for dig. At tage et billån på nettet er nemt og hurtigt, og det kan være lettere at overskue de forskellige tal og informationer, når du sidder med det foran dig derhjemme og har god tid. Sagt på en anden måde, får du det bedste billån ved at undersøge dine muligheder, så du kan træffe et informeret valg.

Billån eller forbrugslån

Hvilken type lån skal du tage? Hvor end du vælger at låne pengene, er det en godt idé at gå efter et decideret billån frem for et forbrugslån. Et forbrugslån er nemlig tit dyrere end et billån, så du får det billigste lån, hvis du fx søger om et billån hos et finansieringsselskab. Derfor er et billån at foretrække.


Prisen på lånet

Der er mange tal at holde styr på, når du låner penge til en bil. Der er både renten, den månedlige betaling, etableringsomkostninger og eventuelt løbende gebyrer på lånet. En god idé er at kigge på lånets ÅOP, som står for Årlige Omkostninger i Procent. ÅOP er et tal for, hvor meget et lån koster dig i procent om året, det vil sige, hvad det samlet set vil koste dig årligt. ÅOP er godt at kende til, når du skal sammenligne forskellige lån.


Egenkapital

Når du låner til en bil, kan du vælge at låne det fulde beløb eller låne noget af beløbet. Prisen på billånet afhænger af forskellige ting, blandt andet hvor meget egenkapital, du selv har. Egenkapital er et ord for, hvor mange penge du kan lægge til udbetaling. Finansieringsselskaber på nettet har typisk en mulighed for på deres hjemmeside at sammenligne fx. renten og den månedlige betaling på et billån ved forskellig grader af egenkapital. Des mere egenkapital, du lægger, des mindre penge skal du låne. Typisk betyder det også, at du får en lavere rente på lånet.


Grønt billån 

Et grønt billån er relevant for dig, hvis du køber en elbil eller en plug-in hybrid bil. Et grønt billån er ofte et godt valg for dig, som har mulighed for det. Dette skyldes, at du kan spare penge på at tage et grønt billån frem for et almindeligt billån. Du kan se på finansieringsselskabers hjemmesider, om de tilbyder et grønt billån og gratis beregne lånet. Her vil du også kunne ansøge om et grønt billån, hvis det er relevant for dig.


Husk tilbagebetalingen

Når du låner penge, skal de selvfølgelig også betales tilbage. Tænk dig godt om, inden du tager et lån og læg en plan for tilbagebetalingen, allerede inden du tager lånet. Låner du pengene af et finansieringsselskab på nettet, har du tit mulighed for at vælge, over hvor mange år du vil tilbagebetale lånet. Det giver dig mere frihed og mulighed for bedre at planlægge tilbagebetalingen, så du er helt sikker på, at du kan betale pengene tilbage til tiden.


Husk at tage bilens alder og stand i betragtning, når du vælger løbetiden på lånet. Køber du en ældre bil, kan det være en fordel at betale bilen hurtigere ud end en nyere bil, som du forventer at have i flere år. Inden du tager lånet, bør du også undersøge, om fx. finansieringsselskabet tilbyder, at du kan betale hele lånet tilbage før tid uden meromkostninger.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.