Annoncørbetalt indhold

Sådan undgår du skimmelsvamp i boligen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Skimmelsvampe eksisterer overalt ude i naturen, og i naturen er de da også ganske ufarlige. Det er dog en anden sag, hvis skimmelsvampe kommer ind i boligen. Skimmelsvampe består af en masse mikrosvampe, som tærer på de områder, hvor de vokser. Samtidig kan skimmelsvamp i boligen give flere helbredsmæssige problemer, hvor du kan opleve hoste, irriterede luftveje, hovedpine, træthed, svimmelhed og kløen på huden. Nogle mennesker kan endda udvikle en decideret allergi over for skimmel, så det er vigtigt at være opmærksom på disse symptomer. Af den grund er der altså ingen, der ønsker skimmelsvamp i sit hjem, og derfor vil vi i denne artikel give dig et par gode råd til, hvordan du undgår skimmelsvamp i boligen.


Annonce

Luft ud

Hvis du ønsker at holde skimmelsvamp væk fra boligen, er det først og fremmest vigtigt, at du husker at lufte ud. Den bedste forebyggelse er noget så simpelt som daglig udluftning. Udluftning bidrager nemlig til at udskifte den varme luft inde i boligen med ny frisk luft udefra. Hvis skaden er sket, og du opdager, at der allerede er symptomer på skimmelsvamp i din bolig, skal du sørge for at få det undersøgt og fjernet hurtigst muligt. Symptomer kan eksempelvis være misfarvninger på tapetet, at tapetet løsner sig, en jordslået lugt eller mørke områder, som ligner mug. Hvis det er et forholdsvis lille område, kan du selv fjerne det med desinfektionsmidler, men hvis det dækker et større område, bør du kontakte fagfolk for at få en professionel afrensning af skimmelsvampen.


Tør kondens af vinduerne

Hvis dine vinduer er en del år gamle, og de af den grund ikke isolerer optimalt, så er der stor risiko for, at der dannes kondens på dem. Du kan dog også sagtens opleve, at der opstår kondens på nye og velisolerede vinduer, hvis luftfugtigheden er høj nok inde i dit hus. Kondens opstår nemlig, når den varme og fugtige luft inde fra boligen rammer den kolde overflade på vinduet. Det koldeste sted på vinduet er i bunden, og det er derfor her, du oftest ser kondens om morgenen, når du står op. Det er vigtigt, at du sørger for at tørre kondensen af, når du opdager den, for det fugtige område giver skimmelsvampe gode betingelser for at gro og vokse.


Tør ikke dit tøj indendørs

Du bør ikke hænge dit tøj til tørre indendørs, hvis du ønsker at forebygge skimmelsvamp. Nyvasket tøj afgiver selvfølgelig også fugt, som er den eneste vækstbetingelse, der ellers normalt mangler i et hus for, at skimmelsvampe kan vokse. Skimmelsvampe har nemlig brug for tre ting for at vokse, og det er ilt, næring og fugt. Derfor kan skimmelsvampe også vokse i stort set alle huse, hvis blot der er fugt til stede. Du skal derfor sørge for at holde dit hus tørt og ikke bringe fugt ind, som du netop gør, når du tørrer tøj indendørs.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.