Annoncørbetalt indhold

Skab en dejlig stemning og atmosfære i hjemmet med de rette farvevalg

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af taeppeland.dk


Det at skulle finde de rigtige farver og sætte dem sammen, når det kommer til indretning af hjemmet, er en udfordring for de fleste af os. For hvilken farve passer godt til hvad? Uanset om det omhandler vægfarve eller farve på gulvtæpperne.

Det kan være svært at vide på forhånd – og lige så svært at forestille sig, uden at se den specifikke sammensætning lige foran sig først.

Herunder får du nogle råd til, hvordan du kan arbejde med både farver og gulvtæpper i dit hjem.


Sådan vælger du farver der komplementerer hinanden

Det kan være svært at vide, hvilke farver der matcher godt og skaber balance. Så her kommer lidt råd til hvad du kan overveje, men også hvad du kan prøve at undgå.


Gå efter personlige præferencer – men overvej at gå et par farvetoner ned

Det virker oftest rigtig godt, hvis du går efter dine egne præferencer ift. farver, og så trapper dem et par farvetoner ned. På den måde skal du ikke gå på kompromis med farver, som du rent faktisk kan lide, men i stedet kan du vælge dine yndlingsfarver, blot i nogle mere rolige nuancer.

Herefter kan du fint mixe og matche med andre farver, der passer til den første. Her kan du igen også overveje at gå nogle farvetoner ned. Hvis du gerne vil sørge for, at rummet får en rolig og afslappet atmosfære, kommer du langt med de rette farvevalg.

Når du vælger en primær og sekundær farve (evt. i forskellige, bløde nuancer), som du nedjusterer et par farvetoner, sikrer du, at hele rummet og indretningen spiller sammen ift. farverne og sikrer balance og ro i indretningen.


Ofte vil mange elementer i skrappe farver forstyrre blikket og roen i rummet. Det betyder dog ikke, at der ikke skal være plads til stærke farver – især ikke hvis du vælger nedtonede farver som primærfarver. Du kan for eksempel vælge kontrastfarve til enkelte elementer, som skiller sig ud i rummet – måske farverige tekstiler eller blandet nips, der skiller sig ud, samtidig med at de passer til helheden.

Det er dog vigtigt at undgå for mange forskellige, skarpe kontraster. På den måde vil du opleve en dejlig ro i rummet, fordi farverne komplementerer hinanden fremfor at modarbejde hinanden.


Gulvtæpper binder indretning og farver sammen

Gulvtæpper er meget mere end bare gulvtæpper. For det første findes de i mange forskellige typer, mønstre og farver. Og de er på ingen måde gået af mode endnu.

Både væg-til-væg-tæpper, rektangulære og runde gulvtæpper lever i bedste velgående. Selvom et råt plankegulv eller unikt terrazzogulv kan være nok så smukt, kan vi ikke komme udenom de mange fordele ved gulvtæpper.

Gulvtæpper kan på mange måder samle farver og ideer i ens indretning.

Et blødt gulvtæppe i soveværelset giver for eksempel en helt anden komfort og stemning i rummet og kan helt få dig til helt at glemme det kolde vejr udenfor, når det griber dine fødder, når du træder ud af sengen.

I stuen er det en måde at samle rummet i zoner og skabe en overordnet ro. Vælg for eksempel et stort løst gulvtæppe til sofagruppen, hvor du har plads til sofa, sofabord og måske en lænestol. Du kan også placere et tæppe under dit spisebord, hvilket giver en god akustik i rummet, når du har gæster på besøg.


Lad det gennemgående farvetema gå igen i gulvtæppet

Som vi nævnte før, går du oftest ikke helt galt i byen, hvis du vælger de farver, du kan lide, men går en tone eller to ned.

Det samme kan du gøre med gulvtæpperne. Her kommer det selvfølgelig også an på præferencer – blandt andet om du bedst kan lide mønstre og struktur, eller om du foretrækker et ensfarvet tæppe.

Vælger du væg-til-væg-gulvtæpper med farve, er det vigtigt at tænke over de andre farver i rummet, da tæppet fylder en del. Her er det oftest en fordel at vælge mere afdæmpede farver og nuancer – uden det behøver være kedeligt.

Er du ikke så meget til væg-til-væg-tæpper, kan mindre gulvtæpper også gøre det. På et badeværelse, som hurtigt kan blive hvidt og sterilt uden farver eller elementer, som skaber kontrast, kan det være genialt med et firkantet eller rundt tæppe på midten af gulvet. Det kan binde hele rummet sammen, da det kan skabe en kontrast i form af ro og noget blødhed i et rum, som ellers oftest kan fremstå meget råt eller minimalistisk.

Alt i alt er farverne vigtige, og ikke bare på væggene. Både gulvtæpper, møbler og tekstiler har en stor indflydelse på det samlede indtryk af et rum. Vi håber, at du kan bruge vores guide til at finde den helt rigtige kombination af farver i din indretning.


Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit