Annoncørbetalt indhold

Stor konkurrence på elmarkedet betyder billigere el til dig

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hver enkelt husstand i Danmark kan frit vælge sin egen eludbyder. Det gælder, uanset om du bor til leje eller ejer dit eget hus. Sådan har det været siden 2003, hvor det blev muligt for danskerne selv at vælge eludbyder. Det har betydet, at der er kommet et stigende antal elleverandører ind på det danske marked. Markedet og den indbyrdes konkurrence om at levere el til danskerne er fri, og det er faktisk rigtig godt for dig som forbruger.


Annonce

Som hovedregel kan man sige, at jo flere, der gerne vil sælge el til dig og din husstand, jo billigere bliver prisen pr. kWh. Det skyldes den helt grundlæggende regel om udbud og efterspørgsel. Hvis der er mange udbydere af en vare, stiger konkurrencen. Derfor kan eludbyderne blive nødt til at sænke deres priser, fordi de er klar over, at forbrugerne vælger det elselskab, der har den laveste pris.


Udnyt den frie konkurrence


Et elmarked med fri konkurrence er din garanti for, at du kan få fingre i de billigste elpriser. Som forbruger giver det dig stor gennemsigtighed i markedet og i dit forbrug. Tag derfor ikke din elregning for givet. Du kan med fordel jævnligt tjekke, hvad du betaler pr. kWh og krydstjekke prisen med andre elselskaber på markedet.


Det frie marked betyder også, at du selv kan vælge den type el, du gerne vil modtage. Hvis du for eksempel foretrækker grøn energi fra danske vindmøller, kan du vælge et elselskab, der tilbyder netop det.

I tilfælde af at du finder et elselskab med bedre priser end dit nuværende, er det både nemt og gratis at skifte elselskab. Tjek dog op på, om du er underlagt en bindingsperiode på dit nuværende abonnement, da det i så fald kan koste dig et gebyr at opsige aftalen før bindingsperiodens udløb.


Hvordan vælger du det billigste elselskab?


Selvom der er fri konkurrence på elmarkedet i Danmark, og du derfor helt frit kan vælge det billigste elselskab, er der rigtig mange danskere, som ikke tænker over prisen på deres el. Det er der dog god grund til at gøre, for der kan være mange penge at spare.


En gennemsnitlig dansker bruger omkring 1.600 kWh i strøm om året, så hvis du kan finde et elselskab, som er bare få øre billigere end dit nuværende elselskab, kan der være rigtig mange penge at spare på årsbasis. Et eksempel kan være, at du betaler 2,45 kroner pr. kWh ved dit nuværende elselskab og bor i en husstand bestående af to personer. Du går på jagt efter et nyt elselskab og finder en eludbyder, hvor el koster 2,25 kroner pr. kWh. Det betyder, at du kan spare i alt 640 kroner om året – ene og alene, fordi du har valgt et andet elselskab.


Den bedste måde til at finde det billigste elselskab er ved at tage et kig på, hvad du betaler nu, og derefter gå i gang med at undersøge, hvad el koster hos dit nuværende elselskabs konkurrenter.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.