Annoncørbetalt indhold

Sådan bekæmper du skimmelsvamp

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af dansk-skimmel.dk

Vi kender desværre nok alle til at gå rundt i hjemmet og pludselig lægge mærke til noget henne i hjørnet på væggen, som ikke har været der tidligere. Det kan være grønne skjolder, sorte pletter, små pelsede områder og plamager, der kan variere i farver som lyserød, sort, hvid, grå og grøn. Skimmelsvamp findes uheldigvis i mange huse, fordi der ofte er de rigtige vækstbetingelser her. Skimmelsvampe har nemlig brug for organisk materiale, som eksempelvis træ, samt ilt og fugt, som netop er elementer, der er i stort set alle bygninger. Du har helt sikkert oplevet et sådant angreb før, og vi vil derfor her i artiklen guide dig til, hvordan du kan bekæmpe skimmelsvamp.


Identifér størrelsen

Alt skimmelsvamp skal fjernes, men bekæmpningsmetoden er forskellig alt efter, hvor stort et område, svampen har angrebet. Hvis det er et lille område, kan du nemlig selv fjerne det ved at anvende desinfektionsmidler som Klorin eller Rodalon. Men hvis det dækker et større område på cirka over én kvadratmeter, er du nødt til at få hjælp udefra. Du kan med fordel ringe til dansk skimmel.dk, som tilbyder landsdækkende ekspertservice til at udføre skimmelsanering overalt i Danmark, hvor deres kontorer er lokalt placeret i Århus, København og Haslev. De kan bekæmpe store områder af skimmelsvamp professionelt, sikkert og effektivt, så du hurtigt kan få et sundt indeklima i dit hjem igen. Første skridt i bekæmpningen af skimmelsvamp er derfor at identificere størrelsen på det angrebne område, så du ved, om du skal ringe til fagfolk eller ej.

Fjern fugten først

Hvis området er småt nok til, at du selv kan bekæmpe det, så er det først og fremmest vigtigt at udpege årsagen til, at skimmelsvampen har angrebet dit hjem og netop det område i hjemmet. Som nævnt kræver skimmelsvamp fugt for at vækste, og du skal derfor undersøge, hvor fugten kommer fra, før du begynder at fjerne selve skimmelsvampene, ellers vil de bare vende tilbage igen og igen. Fugten kan skyldes mange ting, men især vandskader, utætte vinduer, dårligt isolerede vægge og et ugunstigt indeklima er hyppige årsager til fugt. Når du har fundet frem til fugten, skal du først få bugt med fugtskaderne og sørge for, at de fugtige områder er helt udtørrede, hvorefter du så kan fjerne skimmelsvampene.

Tænk over det i hverdagen

Hvis du gerne vil undgå at skulle fjerne endnu en omgang skimmelsvamp igen, er det en god idé at begynde at tænke lidt mere over nogle ting i din dagligdag, der kan være skyld i, at skimmelsvampen angriber. Det er heldigvis basale ting, som alt sammen handler om at lufte mere ud og skabe bedre ventilering i hjemmet. Du skal eksempelvis altid huske at tænde emhætten, når du laver mad samt lukke døren ind til badeværelset, når du har bruseren tændt. Du må heller ikke hænge dit våde tøj til tørre inde i din bolig i de rum, du bruger til hverdag, da det netop tilfører en del ekstra fugt. Og husk at skabe godt med gennemtræk, når du lufter ud et par gange om dagen.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit