Annoncørbetalt indhold

Værd at vide om subwoofere

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Elsker du også de dybe bastoner, der brummer helt ned i maven, som du er vant til fra biografen? Du kan få en lige så lækker, dyb lyd hjemme i stuen, hvis du vælger en subwoofer. Med en subwoofer koblet til dine højtalere er du sikker på at opleve alle nuancer i lydbilledet helt ned til den dybeste bas.

Få det fulde lydbillede

Annonce

Helt generelt er en subwoofer en højtaler, der udelukkende spiller meget lave frekvenser, så du får mulighed for at høre de helt dybe bastoner i din film eller musik, som du uden en subwoofer ikke ville kunne høre. Af den grund indstiller man den typisk til kun at spille i de lave toner og lader de andre højtalere om resten.

Du kobler blot subwooferen til det anlæg, du har derhjemme, og glæder dig over, hvor dyb en bas den producerer. En subwoofer er typisk en kvadratisk kasse, men du kan også finde runde, ovale og mere abstrakte former. Til forskel fra andre højtalertyper er det ikke nødvendigt at stille subwooferen et bestemt sted – du kan stille den ved fjernsynet, ved siden af sofaen eller et helt tredje sted i rummet. Det skyldes, at frekvenserne er så lave, at vores ører ikke kan retningsbestemme dem.

Subwooferens frekvensområde

En subwoofers – og højtalers – frekvensområde siger noget om, hvilke frekvenser den kan gengive. Typisk ligger en subwoofers frekvensområde et sted mellem 20 og 200 Hz. Når du sammenligner med for eksempel en gulvhøjtaler eller en kompakt højtaler, er det hurtigt at se, at der er en stor forskel – her bevæger vi os nemlig op i titusinder af hertz.

For en subwoofer er det de lave frekvenser, der tæller. Det er dem, der giver det sidste til det lydbillede, som dine højtalere allerede skaber. Derfor er det vigtigt at kigge efter hertz, når du skal vælge en subwoofer til dit højtalersystem, så du kan vælge en med så lave frekvenser, som du har behov for.

Brug din subwoofer til film og musik

Der er mange måder at få glæde af din subwoofer på. Sætter du sin yndlingssang på dine højtalere, kan du uden en subwoofer risikere at miste nogle af de finere nuancer i musikken, fordi andre højtalere ikke kommer så langt ned i frekvenser, som subwoofere gør. Det samme gælder for koncerter og film – du får en anden dybde med, når du har en subwoofer, og når først du hører forskellen, kommer du hurtigt til at sætte pris på den.

Se film med surround sound

Drømmer du om en komplet hjemmebiograf, kommer du heller ikke uden om en subwoofer. Det er den, der sørger for, at de helt rigtige, dybe lyde når dine øregange, når der er noget, der eksploderer i din film, eller stemningsmusikken i en gyser bliver lav og ildevarslende. Filmlyd med flere kanaler til surround sound har et lydspor specielt til bassen, så uden din subwoofer får du ikke meget ud af den.

Det er nemt at udbygge dit lydsystem med en subwoofer. Har du allerede de andre elementer til surround sound-systemet, skal du bare sikre, at de er kompatible med en subwoofer, og så er du klar til at nyde dine film og din yndlingsmusik med et helt nyt og mere nuanceret lydbillede.

Aktiv subwoofer med indbygget forstærker

De fleste subwoofere i dag er aktive. En aktiv subwoofer har en indbygget forstærker, så du ikke skal købe en ved siden af. Med en passiv subwoofer skal du købe en separat forstærker, og så skal du blandt andet være sikker på, at forstærkeren og subwooferen er kompatible. Ved at vælge en aktiv subwoofer er du ude over det problem – her passer den indbyggede forstærker lige præcis til subwooferens basenhed, så du er sikker på at udnytte selv de laveste bastoner helt korrekt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.