Annonce
Ugeavisen Odense

10-årige Eva tryller med en pensel: Hendes vindermaleri skal gives til dronningen

Det var Eva fra Risingskolen, der kunne løbe med hæderen ovenpå sit arbejde med dette fantasifulde maleri af dronning Margrethe. Foto: Borgmesterkontoret
11 skoler og mange flere 3.-klasser har deltaget i kommunens malekonkurrence, hvor vindermaleriet skal overrækkes dronningen. Det blev Eva fra Risingskolen, der løb med hæderen.
Annonce

Rising: For nyligt mødtes borgmester Peter Rahbæk Juel, børn- og ungerådkvinde Susanne Crawley Larsen og billedkunstlærer Rikke Elisa Pedersen for at udvælge, hvilket maleri Odense Kommune skal forære HM Dronning Margrethe i 80 års-fødselsdagsgave.

Valget faldt på et maleri malet af Eva fra 3.A Risingskolen. Der skulle vælges mellem malerier fra 11 Odense-skoler.

Borgmesteren, rådkvinden og billedkunstlæreren siger om vindermaleriet:

”Det er uhøjtideligt og humoristisk. Det viser H.C. Andersens Den Lille Havfrue, som symboliserer Odense, og det viser dronningen. Det blå i maleriet kan være Odense Å. Det er lavet som découpage, som dronningen ofte laver/associeres med.”

De tre dommere kigger nøje efter, hvem vinderen bør være. Der var mange fine bidrag. Foto: Borgmesterkontoret
Annonce

Baggrund

Alle landets kommuner blev enige om at give en fælles gave ifm. HM Dronning Margrethes 80 års fødselsdag den 16. april. Gaven består i, at alle 98 kommuner bidrager hver med ét maleri lavet af elever i 3. klasse, og at to 3. klasses-elever fra hver kommune - én dreng og én pige - deltager i en ceremoni på Christiansborg Slot, hvor gaven gives.

Denne ceremoni skulle have foregået den 16. april på dronningens fødselsdag, men blev udskudt pga. coronakrisen. KL er ved at afklare ny dato for ceremonien, som Kongehuset også er interesseret i fastholdes.

Der blev i marts udskrevet en konkurrence, hvor alle Odenses 3. klasser (eller grupper af elever, der går i 3. klasse) fik mulighed for at indsende et maleri. Malerierne skulle afleveres på rådhuset.

Det var meningen, at alle malerier, som var blevet indsendt ifm. konkurrencen, skulle udstilles i rådhushallen ifm. dronningens fødselsdag. Det har ikke været muligt pga. coronanedlukningen. Odense Kommune sørger i stedet for at tage fotos af alle malerierne og lave en collage, som lægges op på Odense Kommunes facebookside sammen med et foto af vindermaleriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce