Annonce
Ugeavisen Odense

20 år i Nørregade

Ane Grethe Larsen har været frivillig i Mødregruppen Genbrugs butik i 23 år. Foto: Hasse Frimodt
Mødrehjælpen Genbrug for Børn fejrer 1. april butikkens 20 års fødselsdag i Nørregade.
Annonce

Den 1. april 1999 flyttede Mødrehjælpen Genbrug for børn til Nørregade 40. Inden da havde butikken ligget i Kronprinsensgade. Så 1. april er dagen, hvor Mødrehjælpen i Nørregade fejrer butikkens 20 års fødselsdag i det ca. 50 kvadratmeter store lokale i Nørregade.

Butikken i Nørregade lever af at få donationer som f.eks. børnetøj, barnevogne, legetøj, senge og andet børneudstyr, som man så sælger videre. Overskuddet fra butikken går til danske mødre og fædre, som har behov for økonomisk hjælp. Og netop det at det går til nogen af dem, der har behov for det i Danmark, havde stor betydning for Ane Grethe Larsen, da hun for 23 år siden, meldte sig som frivillig hjælper i Mødrehjælpens butik.

- Det giver mig så meget glæde i livet at være med til at sælge de donationer, vi får ind i butikken. Jeg bliver stolt og glad over, at de timer jeg bruger frivilligt her i butikken, kan gøre livet lidt bedre for børnefamilier i Danmark. Og så får jeg også selv nogle gode, sociale oplevelser ud af at være en del af butikken her i Nørregade, siger Ane Grethe Larsen.

Annonce

Søger frivillige

Butikken søger for tiden flere frivillige. Man skal kunne afse ca. 3 1/2 time om ugen, så man kan indgå i den vagtplan, der bliver lavet for de frivillige. For tiden er der ca. 20 frivillige medarbejdere, men der er behov for flere.

Butikken er let genkendelig. De fleste der har været igennem Nørregade i Odense, har uden tvivl lagt mærke til den lyserøde barnevogn, der står foran Mødrehjælpens butik.

Og har du ikke besøgt butikken endnu, kunne 1. april være en god anledning. For her fejrer man butikkens 20 års fødselsdag med kaffe/the, saftevand og småkager.

Her kan du får en snak med personalet om, hvad det kræver at være en del af de frivillige i butikken.

Birgit Larsen blev frivillig for 18 år siden, og hun holder meget af de vagter, hun har i butikken.

- Jeg har altid været med i foreningsarbejde, siden jeg var ganske ung. Og da jeg for 18 år siden blev opfordret af Ane Grethe Larsen til at melde mig som frivillig her i Mødrehjælpen Genbrug for børn, så gjorde jeg det. Og nu har jeg været med i 18 år, hvilket jeg er utrolig glad for, siger Birgit Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce