Annonce
Ugeavisen Odense

20 elever sigtet: - Politiet har begået fejl, og jeg er meget ked af det, siger skole-forstander

Forstander på Dalum Landbrugsskole, Jens Munk Kruse, mener, at politiet har begået en fejl ved at sigte en større gruppe af hans elever for at overtræde forsamlingsforbuddet. Arkivfoto:
Forstanderen på Dalum Landbrugsskole, Jens Munk Kruse, mener, at Fyns Politi har begået en fejl ved at sigte en større gruppe af hans elever for at overtræde forsamlingsforbuddet, som ifølge ham ikke gælder på skolens område. - Vi er kun underlagt afstandskravet, og det overholder vi, siger han.
Annonce

Forstander på Dalum Landbrugsskole, Jens Munk Kruse, mener, at Fyns Politi har begået en fejl ved at sigte en større gruppe elever fra skolen for at overtræde forsamlingsforbuddet, som siger, at man på grund af smittefaren fra corona-virus maksimalt må være 10 mennesker forsamlet.

Ifølge Fyns Politi er 20 elever fra skolen blevet sigtet, fordi de torsdag aften sad sammen i et telt ved skolen for at holde torsdagsbar. Bøden til hver elev lyder på 2500 kroner.

- Jeg har lige talt med politiet. Til mig siger de, at de har sigtet 15 personer, men under alle omstændigheder mener jeg ikke, at vi som skole er underlagt forsamlingsforbuddet, siger Jens Munk Kruse.

Annonce

Ked af det

- Jeg er ked af det og ærgerlig over det, for jeg mener, at vi rent lovgivningsmæssigt ikke er underlagt et forsamlingsforbud, fordi vi er en erhvervsskole og kører en kostskole og skal følge de regler, som er dér. Og det et afstandskrav og ikke et forsamlingsforbud, siger Jens Munk Kruse.

- Jeg mener, at jeg har ret, men jeg ved jo ikke, hvor den ender. Men lad nu lige politiet få lov til at finde ud af det, tilføjer han.

Han oplyser, at det var elever, som bor på skolen, der torsdag aften havde sat sig sammen i et telt.

- Det var skolehjemselever, der holdt torsdagsbar, og jeg formoder da, at de sad med korrekt afstand. Vi overholder naturligvis de almindelige smitte-beskyttelseskrav, som vi har fået fra sundhedsstyrelsen.

Jens Munk Kruse har ikke på nuværende tidspunkt lyst til at gå dybere ind i sagen.

- Jeg peger ikke fingre ad nogen, og jeg er superked af det på mine elevers vegne, siger han.

Det var en hundelufter, der slog alarm til politiet torsdag aften, da han så omkring 40 personer, som var forsamlet i et telt på skolens område. Fyns Politi har fortalt, at en del af personerne stak af, da en patrulje ankom, men at 20 personer blev sigtet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce