Annonce
Ugeavisen Odense

25 års jubilæum som pølsedame i gågaden

Christina Buchgraitz kan fejre 25 år som pølsedame i Gågadens Pølsevogn. Foto: Hasse Frimodt
20 grader og overskyet er godt pølsevejr, mens alt for varme grader og regnvejr er skidt for salget af pølser i Gågadens Pølsevogn, som er ejet af Christina Buchgraits der kan fejre 25 år som pølsedame i gågaden.
Annonce

For 48 år siden startede Christina Buchgraits forældre Alex Pedersen og Lizzi Buchgraits Gågadens Pølsevogn, som lige siden åbningen dengang har haft den samme beliggenhed i Vestergade/Store Gråbrødrestræde. I 1994 bliver datteren Christina Buchgraitz ansat som pølsedame i forældrenes pølsevogn efter at have været ansat som salgsassistent i Jysk Sengetøjslager. For ni år siden overtog Christina Gågadens Pølsevogn, som hun står i sammen med kusinen Malene, der blev ansat for syv år siden.

For at markere at det er 25 år siden, at Christina startede som pølsedame i Odenses gågade, kan man i dagene den 4.- 5.- og 6. september for kun 15 kroner købe enten en ristet hotdog, en fransk hotdog eller en ristet med brød.

- 25 år som pølsedame midt i gågaden har gjort, at jeg har mødt rigtig mange mennesker i mit liv. Vi har rigtig mange stamkunder, som kommer her en til to gange om ugen og spiser. Og så er der alle dem, der lige kigger forbi, fordi de skal snakke. Sødt sagt så er der en del, der bruger Gågadens Pølsevogn som en slags socialkontor, fordi vi altid er til at snakke med. Og jeg elsker den form for kundekontakt. Vi har aldrig sure kunder. Tværtimod møder vi altid glade mennesker hver eneste dag, siger Christina Buchgraitz.

Den ristede hotdog er den meste solgte hos Gågadens Pølsevogn. Foto: Hasse Frimodt
Annonce

20 grader og overskyet er godt pølsevejr

I alle de 48 år pølsevognen har eksisteret, har kunderne ikke oplevet ændringer på produkterne. Christina benytter præcis de samme leverandører, som hendes forældre benyttede.

- Kunderne har gennem alle årene elsket vores pølser, som vi får fra Tulip. Så det ville være dumt at skifte dem ud med et andet mærke, som smager anderledes. Jeg er nu også ret vild med dem selv, og jeg spiser som regel en hver eneste dag på jobbet. Jeg kan simpelthen ikke holde mig fra de pølser, vi laver. Dem bliver jeg aldrig træt af, smiler Christina.

Det mest solgte i Gågadens Pølsevogn er den ristede hotdog. Den går der mange af hver eneste dag. Selv turisterne er vilde med den.

Jeg havde en mand forleden fra Hong Kong, som aldrig havde smagt en hotdog. Han var meget nysgerrig og bestilte en, efter jeg havde fortalt ham om, hvordan vi lavede den. Han blev så glad for den oplevelse, at han kom igen dagen efter og bestilte en mere. Kineserne er også meget nysgerrige på vores pølser, og så sælger vi rigtig mange pølser til de tyske turister, siger Christina.

Det bedste pølsevejr er ifølge Christina en overskyet dag med tyve graders varme. Eller i december måned, hvis det er frost/snevejr. For meget varme er ikke godt for forretningen, så køber folk en is istedet. Og regnvejr er heller ikke godt. Det holder folk væk fra gågaden.

De store arrangementer i byen som f.eks. Blomsterfestival og HCA Festivals er gode dage for Gågadens Pølsevogn.

Christina Buchgraitz glæder sig til at fejre sit 25 års jubilæum som pølsedame i Gågadens Pølsevogn, og hun er klar til at tage 25 år mere, så længe kunderne strømmer til pølsevognen.

Christina Buchgraitz overtog Gågadens Pølsevogn for knap ti år siden. Foto: Hasse Frimodt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce