Annonce
Ugeavisen Odense

25.000 kroner til værdigt trængende: Forsamlingshus får saltvandsindsprøjtning

Dorte Busborg Hyllegaard (tv) fra Rema 1000 Søhus overrækker en check på 25.000 kroner til Lone Fyhn og Danny Jørgensen fra Lumby Forsamlingshus. Foto: Kurt Rasmussen
En donation på 25.000 kroner fra Rema 1000 Søhus er kommet i hus til at sikre Lumby Forsamlingshus fem måneder mere under coronanedlukningen.

Lumby: Gennem snart et år har Lumby Forsamlingshus levet med restriktioner, der har gjort det næsten umuligt at hold skindet på næsen på normal vis, og afgrunden har flere gange været nær, men efter at Rema 1000 Søhus har doneret 25.000 kroner til det lokale forsamlingshus, kan bestyrelsen ånde lettet op.

- Nu kan vi overleve fire-fem måneder mere, siger Lone Fyhn, der er kasserer i Lumby Forsamlingshus.


Jeg har fulgt med i Lumby Forsamlingshus’ facebookside og har bemærket, hvordan de kæmper herude for at overleve

Dorte Busborg Hyllegaard


Med de 25.000 kroner fra Rema 1000 Søhus kan Lumby Forsamlingshus se frem til at klare coronaskærene fire-fem måneder mere. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Lokalkendt sponsor

Sammen med bestyrelsesmedlemmet Danny Jørgensen er hun mødt op i forsamlingshuset for at modtage den check på 25.000 kroner, som afdelingsleder, Dorte Busborg Hyllegaard, fra Rema 1000 Søhus er kommet for at overrække.

Og det er ikke tilfældigt, at hun har udvalgt Lumby Forsamlingshus til at modtage det store beløb.

- Jeg har fulgt med i Lumby Forsamlingshus’ facebookside og har bemærket, hvordan de kæmper herude for at overleve. Hos Rema 1000 har vi mulighed for at søge FKI’s fond én gang om året, og jeg tænkte, at det skulle da være til Lumby Forsamlingshus, siger Dorte Busborg Hyllegaard, der kan fortælle, at hun gik efter det største beløb muligt, nemlig 25.000 kroner.

- Det er jo et stort lokalområde, der benytter forsamlingshuset, og det bliver benyttet af almindelige folk, både unge og gamle, og jeg har også selv holdt min 18-års fødselsdag her, siger hun med en tydelig respekt for huset.

Annonce

Blødning stoppet

Hos de to repræsentanter fra forsamlingshuset kommer donationen som et enormt stort redningsplaster på en blødende økonomi.

- Vi har faste udgifter på 5000-6000 om måneden, efter vi har skåret alt det unødvendige væk. Vi har lukket internettet og skruet helt ned for varmen og fjernet vinduesrengøringen, og mens huset er lukket ned, har vi jo ikke nogen rengøring på, så det betyder, at vi står foran en kæmpestor opgave, når vi skal gøre huset klar til de første lejere, når der bliver åbnet op igen, siger Lone Fyhn og fortsætter.

- Inden coronaen kom, havde vi en fornuftig økonomi, men da alle konfirmationer og andre fester blev aflyst, stod vi uden nogen som helst indtægt. Der var lige en lille opblomstring i august og september, men så gik det den forkerte vej igen, og vi tvivlede på, om vi overhovedet kunne overleve, siger Lone Fyhn.

Annonce

Støtte fra de lokale

Men de stærke kræfter i forsamlingshuset gav ikke op. I december meldte bestyrelsen ud, at det så temmelig sort ud med forsamlingshusets fortsatte beståen, og så reagerede lokalsamfundet.

- Der var flere virksomheder, der donerede flotte beløb, men jeg er også overvælde over, hvor mange private, der har doneret 20, 100 eller 3.000 kroner, fordi de ikke vil miste forsamlingshuset, og alle beløb er med til at hjælpe økonomien, så vi kan overleve, siger Lone Fyhn og understreger, at intet bidrag er for lille.

Annonce

Fremtiden midlertidigt sikret

- Vi har måttet tage af vedligeholdelseskontoen for at betale de løbende udgifter, så vi kan ikke geninvestere i huset. Hvis der ryger en kaffemaskine, så koster det 3. 000 kroner, og et nyt toilet koster 5.000 kroner, og hvis der går et vandrør, skal vi have en smed ud at kigge på det, og den slags vedligeholdelse, skal vi også kunne klare, siger hun og får et nik af Danny Jørgensen.

- Vi kan ikke bare blive ved med at skubbe udgifterne foran os. Vi er nødt til at kunne betale løbende. Der er hele tiden et eller andet, der skal vedligeholdes, og det skal kunne tages ud af driftskapitalen, siger han med en forhåbning om, at de økonomiske trængsler vil vende.

Med Rema 1000’s donation er der kommet ro på i bestyrelsen, men der skal mere til for at sikre Lumby Forsamlingshus en fortsat beståen, og det er kun et spørgsmål om tid.

- Hvis bare vi må være 50 forsamlet, så kan vi sagtens fylde op i ordrebogen, for de fleste fester bliver holdt med 40 til 70 deltagere, siger kassereren, der bevarer det positive syn på fremtiden.

- Jeg er sikker på, at vi står klar, når Danmark begynder at blive åbnet igen, lyder det fra Lone Fyhn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce