Annonce
Ugeavisen Odense

5+1-weekendanbefalinger

Blandt de deltagende restauranter er blandt andet Restaurant Aro. Arkivfoto: Robert Wengler
Uanset om du har efterårsferie i vente eller ej, kan du glæde dig over weekenden. Coronasituationen gør byens arrangementer sårbare, og indimellem sker det, at planlagte ting må aflyses eller udskydes. Men vi opfordrer stadig til, at man bakker op om byen og tager ja-hatten på – naturligvis iført mundbind og med håndsprit i tasken. Denne uge byder weekendanbefalingerne både på noget, som er godt for ganen, ørerne og de kreative sjæle.
Annonce

Dinnerdays

En del af stederne er allerede udsolgte, men du kan stadig fange dig et bord på en af byens Dinnerdays-restauranter og læne dig tilbage til en tre-retters-menu til 235 kroner.

Dinnerdays er en landsdækkende begivenhed, som foregår hvert år i vinter- og efterårsferien. Formålet er blandt andet at trække danskerne ind i restauranterne i to af de uger, hvor mange vælger ski- og storbyferier i stedet. Situationen ser naturligvis lidt anderledes ud i år, fordi mange bliver hjemme, men det laver naturligvis ikke om på, at corona-foråret stadig mærkes hos mange af byens restauranter og caféer.

I Odense deltager 14 restauranter og caféer i efterårets Dinnerdays.

Tid: Fredag 9. til søndag 18. oktober
Sted:
14 forskellige restauranter og caféer (se stederne på www.dinnerdays.com)
Pris: 235 kr. for tre retter eller 430 kr. for fire retter

Vi kender vin-, øl- og ginsmagningerne, men her kommer én, som det nok er de færreste af os, der har oplevet: mjødsmagning. Foto: Mjødladen

Mjødsmagning: 10 drinks med mjød

Mjødladen står bag denne aften, hvor deltagerne får mulighed for at smage forskellige drinks med mjød, alt imens Mjødladen giver inspiration til, hvordan mjød kan bruges.

Mjød er en drik bestående af tre ingredienser: honning, vand og gær.

Den kan både være sød, semisød eller tør, det afhænger af forholdet mellem de tre ingredienser. Mjød bliver ofte forvekslet med øl, men minder faktisk mere om vin eller dessertvin, fordi den bliver produceret som vin. Her er vindruerne blot byttet ud med honning.

Tid: Lørdag 10. oktober kl. 19 til 21
Sted:
Arkaden Food Hall
Pris: 199 kr.

Girls in Airports besøger Teater Momentum. PR-foto

Girls in Airports

I 2009 fandt fem københavnske musikere sammen, og bandet, Girls in Airports opstod. Siden da har bandet eksperimenteret og afprøvet lyd i mange former og sammensætninger.

At genrebestemme bandet er derfor lidt af en opgave. De henter nemlig inspiration i alt fra moderne jazz, global folkelore og minimalisme.

Girls in Airports har også formået at slå igennem i udlandet – især i Tyskland, hvor billetterne bliver revet væk, når de annoncerer en ny koncert.

Gruppen består af fem medlemmer, og de er Martin Stender på saxofon og fløjte, Lars Greve på saxofon og klarinet, Mathias Holm på keyboards, Victor Dybbroe på perkussion og Anders Vestergaard på trommer.

Tid: Lørdag 10. oktober kl. 21.15 til 22.45
Sted: Teater Momentum
Pris:
60 kr.

Kombiner kultur, natur og alkoholsmagsprøver, når KulturTur for første gang løber af stablen denne lørdag. PR-foto

KulturTur

Et arrangement, hvor man har mulighed for at opleve Tusindårsskoven, fynsk kultur og fynske virksomheder på en ny og anderledes måde. KulturTur er en gåtur, som leder de deltagende til en række poster, hvor fynske kunstnere vil underholde – man kan for eksempel opleve cirkusartister i træerne og poetry slam.

Imens man lader sig underholde, vil fynske virksomheder sørge for små alkoholsmagsprøver. Gåturen varer to timer og 45 minutter, og eftersom der bliver serveret alkohol, er aldersgrænsen 18 år.

Tid: Lørdag 10. oktober kl. 11, 11.30, 12, 13, 13.30, 14 og 14.30
Sted:
Tusindårsskoven
Pris:
249 kr.

Der er kaffe på kanden og blyanter på bordet, når Studiestuen inviterer til en kreativ søndag eftermiddag. Arkivfoto

TegneStuen

Er du vant til at tegne? Eller går du med en uforløst tegne-trang? Så er dette muligvis noget for dig. Tidligere har Studiestuen haft et månedligt tilbagevendende tegnearrangement. Det har været taget af bordet, men nu er blyanter og papir tilbage igen.

Tanken er at skabe et kreativt miljø for folk, som gerne vil mødes og tegne sammen – uafhængigt af, om man er rutineret tegner eller nybegynder. Tegnearrangementets vært hedder Penelope Winther, og fremover vil TegneStuen blive afviklet hver den anden søndag i måneden.

Tid: Søndag 11. oktober kl. 12
Sted: Studiestuen, Nedergade 12
Pris:
Gratis

Det folkekære H.C. Andersen-eventyr, Klods-Hans, bliver denne søndag fremført for de mindste. PR-foto

DET' FOR BØRN: Klods-Hans

Denne søndag er der mulighed for at opleve eventyret om Klods-Hans i den traditionelle udgave – om drengen, som rider på en ged til slottet for at fri til prinsessen med en krage.

Der bliver masser af mimik, kostumer, musik og dans, når Teatret Fyren og Flammen laver eventyrunderholdning for de små. Teaterstykket er for børn fra tre år.

Tid: Søndag 11. oktober kl. 11
Sted:
Nørregaards Teater, Filosofgangen 19
Pris:
Børn koster 45 kr. og ledsagende voksne 45 kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Corona ville kvæle forretningen: Søren opfandt nye indtægtskilder i nødens stund

Ugeavisen Odense

Hal-cafeterier lider efter genåbning: Raymond har mistet 90 procent af sin omsætning

Annonce