Annonce
Ugeavisen Odense

50 år med blå strømper

De 11 medlemmer i Blåstrømperne nærer stadig en stor loyalitet for B 1913, selvom det er mange år siden, deres mænd drog ud for fodboldklubben. Foto: Kurt Rasmussen
13. november kunne 11 fodboldkoner fejre 50-års jubilæum for deres klub, Blåstrømperne.
Annonce

Lykkegårdsvej: - Navnet Blåstrømperne kommer jo af, at vores mænd spillede fodbold i B1913, som har blå strømper, siger 83-årige Marie-Louise Jaug, hvis 83-årige mand stadig er aktiv i den hæderkronede Odenseklub.

- Det var faktisk ude ved mig, vi startede. Vores mænd skulle til Korsør og spille kamp, og så tænkte jeg, at vi piger også skulle have det lidt sjovt. Så vi var otte piger, der blev enige om, at vi skulle starte Blåstrømperne. Vi syntes, at vi også skulle have noget sammen, når nu mændene var så meget væk, som de var, fortæller hun i køkkenet hos værtinden, Judy Nørgaard Rasmussen, der denne mandag midt i november har lagt hus til jubilæumstræffet i privaten i Næsby.

Annonce

Jubilæumsfest

Klubbens stiftelsesdatoen var meget symbolsk 13. november 1970, og lige siden har Blåstrømpernes medlemmer holdt deres venskab ved lige.


Dengang havde vi små børn og snakkede meget om dem, men nu har vi jo oldebørn, og deres verden kan jo være svær at følge med i, men ellers taler vi om, hvad der sker i samfundet. Vi er skam up to date

Marie-Louise Jaug


- Vi blev enige om at ses én gang om måneden på skift hos hinanden. Da vi startede, var der kaffe, te og kun to slags brød og enten en sodavand eller en øl. Nix weiter, siger Marie-Louise Jaug med en lidt stram mine, der dog hurtigt forsvinder.

- I dag har vi inviteret Blåstrømperne til at komme kl. 13.13, siger hun med et smil og forklarer, hvordan jubilæumsfesten skal forløbe.

- Vi har planlagt en tre retters menu med vin til og likør til kaffen og chokolade. Der mangler ikke noget. Det er jo en festdag, siger hun.

I dagligstuen er det store spisebord pyntet flot op og har lige netop plads til klubbens 11 medlemmer, der alle har tilmeldt sig arrangementet.

Annonce

Aktive klubmedlemmer

Medlemstallet har dog tidligere været noget højere.

- På et tidspunkt var vi oppe på 22 medlemmer, og tre af os har været med lige fra starten, siger Marie-Louise Jaug og fortæller, hvordan aktiviteterne i klubben ellers er forløbet gennem årene.

- Vi har raflet og spillet kort og lavet pakkespil og homeparties med køb af tøj. Vi har arrangeret gåture og sejlture med Faaborg Gelting-færgen, og vi har også været i København med overnatning, hvor vi har besøgt Tivoli eller været til revy eller i teater, siger hun.

Og det var ikke kun mændenes hobby, der blev snakket om i klubben.

- Når vi mødtes, var der ikke så meget snak om fodbold men mere almindelig pigesnak. Dengang havde vi små børn og snakkede meget om dem, men nu har vi jo oldebørn, og deres verden kan jo være svær at følge med i, men ellers taler vi om, hvad der sker i samfundet. Vi er skam up to date, siger hun.

Annonce

Højrøstet selskab

Mens hun lader sig interviewe i køkkenet, kan man fornemme, hvordan de andre klubmedlemmer er begyndt at blive mere højrøstede, mens de varmer op til det store festmåltid.

- Så bare vent, til vi har fået noget mere at drikke, siger Marie-Louise Jaug med et lille grin.

- Det er jo mange år, vi har kendt hinanden, og snakken går livligt hver gang, siger hun og lader forstå, at alderen ikke er noget problem for at deltage i klubarrangementerne.

- Vores ældste klubmedlem er 90 år, og hun møder troligt op hver gang, siger Marie-Louise Jaug.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce