Annonce
Ugeavisen Odense

Advarer om vanvidskørsel tæt ved stisystem: - Det går galt en dag

Svend Erik Grue Nielsen oplever flere gange dagligt bilister, der kører alt for stærkt på Åsumvej. Det er særligt slemt uden for myldretiden. Foto: Jonas Ancher Nyeng
Svend Erik Grue Nielsen har igennem de seneste år oplevet flere og flere bilister, som blæser forbi hans hus på Åsumvej tæt ved åstien. - Jeg frygter, at det går galt en dag, siger han.

Åsum: Åsumvej placerede sig helt i top, da Fyens Stiftstidende for nylig kunne offentliggøre en liste over, hvor politiets fotovogne havde registreret flest vanvidsbilister i 2020 - bilister, som overtrådte hastighedsgrænsen med mere end 100 procent.

Men ifølge Svend Erik Grue Nielsen, der har boet på Åsumvej i mere end 40 år, kunne fotovognene og politiet snuppe langt flere vanvidsbilister end de 11, der blev registreret af fotovognene sidste år.

- Selvom det er det største antal vanvidsbilister, der er taget på én vej, kunne antallet være langt større, hvis man var mere konsekvent med kontrollen. Jeg vil vove at påstå, at man med en lidt større indsats kunne tage mere end 100 om året, siger Svend Erik Grue Nielsen.

Ofte er der størst fokus på det stykke af Åsumvej, som går forbi Vollsmose. Det er også her, at der er lagt op til, at vejbanen skal indsnævres fra to til et spor i hver retning.


Jeg frygter, at det går galt en dag, og der er nogen, der kommer alvorligt til skade. Der er rigtigt mange, der bruger stien. Og det er godt. Men det kan jo være livsfarligt, når der kommer biler med over 100 kilometer i timen, selvom man kun må køre det halve.

Svend Erik Grue Nielsen, beboer på Åsumvej


Men ifølge Svend Erik Grue Nielsen er der altså også problemer på det stykke af Åsumvej, hvor han bor, og hvor hastighedsgrænsen for et års tid siden blev sat ned fra 60 til 50 kilometer i timen.

- Inden for de seneste år er det altså blevet rigtigt slemt. Det er flere gange om dagen, at der er nogen, som kører voldsomt meget for stærkt eller laver helt vanvittige overhalinger, siger Svend Erik Grue Nielsen, der desuden er bekymret for det også stigende antal borgere, som benytter sig af åstien og krydser Åsumvej lige ved hans hus.

Åstien krydser Åsumvej på det sted, hvor Svend Erik Grue Nielsen bor og oplever jævnlig vanvidskørsel. Han opfordrer derfor folk til at være meget forsigtige, når de skal over vejen. Foto: Jonas Ancher Nyeng

- Jeg frygter, at det går galt en dag, og der er nogen, der kommer alvorligt til skade. Der er rigtigt mange, der bruger stien. Og det er godt. Men det kan jo være livsfarligt, når der kommer biler med over 100 kilometer i timen, selvom man kun må køre det halve, siger han.

Politiet: Vi kommer gerne forbi

Leder af færdselspolitiet ved Fyns Politi Sten Sørensen peger på, at politiet er opmærksom på problemer med vanvidskørsel på Åsumvej.

- Vi var rigtigt meget på Åsumvej sidste år og ved godt, at det er et sted, hvor der bliver kørt stærkt. Men det er først og fremmest den brede del af Åsumvej, der er fokus på, og hvor kommunen også vil indsnævre vejbanen, siger Sten Sørensen, der modsat peger på, at politiet ikke før har fået henvendelser om problemer på den del af Åsumvej, hvor Svend Erik Grue Nielsen bor.

Her er blitzet flere vanvidsbilister i 2020

Åsumvej, Odense NØ: 11

Sundbrovej, Svendborg: 8

Middelfartvej, Odense V: 8

Middelfartvej, Blommenslyst: 8

Odensevej, Odense S: 7

Havnegade, Odense C: 3

Østerbro, Odense C: 3

Assensvej, Ringe: 2

Assensvej, Stenstrup: 2

Fynske Motorvej, Nørre Aaby: 2

Hjallesevej, Odense M: 2

Kochsgade, Odense C: 2

Maderupvej, Søndersø: 2

Mejerivej, Marslev: 2

Nyborgvej, Skårup: 2

Rødegårdsvej, Odense M: 2

Svendborg Landevej, Frørup: 2

Svendborgvej, Faaborg: 2

- Men derfor kan der jo godt være problemer, så jeg vil da opfordre borgeren til at kontakte os og bestille en færdselskontrol. Og husk at skriv, hvornår problemet er størst, så vi kommer på det rigtige tidspunkt. Vi gør ret meget ud af at komme på kontrol, hvis der er borgere, som er utrygge ved, at der bliver kørt for stærkt, hvor de bor, siger Sten Sørensen.

Konkret kan man forsøge at bestille en kontrol via politiets hjemmeside politi.dk. Og det har Svend Erik Grue Nielsen nu tænkt sig at gøre.

- Jeg var ikke klar over, at man havde den mulighed. Så det vil jeg da helt klart gøre. De kommer til at snuppe rigtigt mange, hvis de holder her på det rigtige tidspunkt, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Se videoen: Først var Nini irriteret over sin nye bofælle - nu holder hun af andemor og ungerne

Annonce