Annonce
Ugeavisen Odense

Afstandsfestival for udviklingshæmmede blev et hit

Beboerne på Sedenhuse gav den hele armen til afstandsfestivalen, som var arrangeret af medarbejder Sarah (hvid trøje). Foto: Tine Boe
I sidste uge holdt de ’afstandsfestival’ på Sedenhuse, som er et botilbud for voksne udviklingshæmmede. Idéen kom fra medarbejder Sarah Hylleberg. Hun syntes, beboerne trængte til en fed oplevelse i en svær tid og udnyttede sit netværk på Facebook til at skaffe kunstnere til festivalen.
Annonce

Seden: De seneste måneder har for beboerne på botilbuddet Sedenhuse, ligesom for alle andre, været præget af corona. Beboerne har ikke kunnet komme i skole eller på arbejde, ligesom det heller ikke har været muligt f.eks. at besøge familien.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at underholde og adsprede vores beboere. Men det kan godt være svært at blive ved med at finde på noget nyt, når vi ikke må forlade matriklen, så jeg syntes, vi trængte til noget adspredelse udefra, fortæller Sarah, der har arbejdet på Sedenhuse siden 2010.

Derfor spurgte hun sit netværk på Facebook, om der var nogen, der kunne tænke sig at donere noget underholdning til beboerne på Sedenhuse, og Sarah blev nærmest blæst bagover af de mange henvendelser, der kom.

- Det var fuldstændig vildt. Mit opslag blev delt mere end 400 gange, og jeg fik så mange fantastiske henvendelser. Mest fra musikere, men også fra tryllekunstnere, Odense Pigegarde og én med en talende papegøje, griner Sarah.

Det var fuldstændig vildt. Mit opslag blev delt mere end 400 gange, og jeg fik så mange fantastiske henvendelser

Sarah

Annonce

Nyt festivalformat

Henvendelserne til Sarah resulterede i sidste uge i en lille afstandsfestival på Sedenhuse. Navnet fandt hun på, fordi både beboere og medarbejdere skulle huske at holde afstand til musikerne udefra, men det betød ikke noget for den gode oplevelse

- Det var som om, det var vores egen lille Tinderbox festival. Solen skinnede, humøret var højt, og vi hørte fed musik, fortæller Sarah.

En af de musikere, der lagde vejen forbi Sedenhuse, var Kasper Brandt, der underholdt med gode, gamle Kim Larsen numre. Og det gjorde han så godt, at nogle af beboerne fik lyst til at spille med på deres egne guitarer.

- Det var faktisk lige det, jeg håbede på. Engagerede beboere og en god dag for os alle sammen, som kan holde os lidt oppe, indtil hverdagen bliver mere normal igen, siger Sarah.

Annonce

Moderne næstekærlighed

For Sarah har oplevelsen med festivalen været både overvældende og rørende. Da hun postede sit opslag på Facebook, håbede hun, at bare en enkelt musiker eller to ville melde positivt tilbage og havde ikke i sin vildeste fantasi regnet med, at der ville komme over 40 henvendelser.

- Jeg blev glad sådan helt ind i hjertet. For det var bare vildt at opleve, at så mange havde lyst til at gøre noget godt for nogle andre uden at tænke på hverken honorar, omtale eller andet. Det var en form for moderne næstekærlighed, synes jeg, og det var ret fint, lyder det fra Sarah.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce