Annonce
Ugeavisen Odense

En odenseansk landsholdslegende takker af: Allan Poulsen stopper hos DBU

Allan Poulsen har rejst over hele verden og fået mange souvenirs med hjem.
Den fynske massør og logistisk koordinator har gennem snart 37 år oplevet hele landsholdets storhedstid.
Annonce
Næsby: Så er det officielt.
Efter snart 37 år som massør og de seneste år som logistisk koordinator for A-landsholdet i fodbold stopper den fynske legende Allan Poulsen sit arbejde for DBU.
- Jeg er blevet 73, så tiden er inde til at stoppe, siger Allan Poulsen til Sport Fyn.
Meldingen kommer nu, fordi han jo først skulle være stoppet efter EM-slutrunden i næste måned blandt andet med tre-fire kampe i København. Men Allan Poulsen stopper nu samtidig med cheftræner Åge Hareide, der allerede nu har overladt tøjlerne til Kasper Hjulmand.
Allan Poulsens karriere med landsholdet er nogenlunde parallel med dansk landsholdsfodbolds store optur i firserne. Hans første opgave var den 21. september 1983 på Wembley, hvor Danmark med 1-0-sejren over England brød igennem for alvor internationalt og senere for første gange kvalificerede sig til en EM-slutrunde. I Frankrig året efter nåede Danmark til EM-semifinalen mod Spanien på Stade Gerland i Lyon, men danskerne røg ud efter straffesparks-konkurrence, fordi Preben Elkjær sparkede bolden over målet og ud i Rhône-floden.
Allan Poulsen har arbejdet for alle de store danske landstrænere frem til nu.
Listen med Sepp Piontek, Richard Møller Nielsen, Bo Johansson, Morten Olsen og Åge Hareide indgyder respekt.
Annonce

Meritter

I maj 2011 stoppede Allan Poulsen som massør i OB, men har gennem årene været tilknyttet banelandsholdet i cykling, håndboldlandsholdet og kvindelandsholdet i fodbold - blandt mange andre opgaver. Og mange klubber har haft gavn af hans viden, humor og håndelag.
Allan Poulsen var også med, da Danmark vandt EM-titlen i 1992. Han har været med i slutrunderne i Frankrig (EM 1984), Mexico (VM 1986), Vesttyskland (EM 1988), Sverige (EM 1992), England (EM 1996), Frankrig (VM 1998), Holland/Belgien (EM 2000), Korea/Japan (VM 2002), Portugal (EM 2004), Sydafrika (VM 2010), Polen/Ukraine (EM 2012) og Rusland (VM 2018). Corona-udbruddet forhindrede Allan Poulsen i at slutte af med sin 13. slutrunde.
EM-slutrunden er som bekendt skubbet til næste år.
Den glade massør spiller stadig fodbold i OB og bruger tid på at få skolerne ud på Thorvald Ellegaard Arena og afprøve banecyklingens mysterier og er dermed katalysator for talentudviklingen i Cykling Odense.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce