Annonce
Ugeavisen Odense

Ann-Berit har været ”pøls’mutter i bauhuset” i 20 år

Ann-Berit har holdt sin store interesse for musik ved lige, selvom hun de seneste 16 år har været indehaver af grillbaren. Foto: Kurt Rasmussen
Ann-Berit Holm Vestergaard har netop rundet 20 år som pølsevender i grillbaren ved Bauhaus og er for længst blevet døbt ”pøls’mutter i bauhuset”.
Annonce

Risingsvej: Der er pænt og nydelig, når man træder ind i Ann-Berits lokaler, som ligger til højre for byggecenteret Bauhaus hovedindgang. På væggen udenfor står der, at det er en café, men selv fortrækker hun benævnelsen, grillbar.

Det er mere nede på jorden, og derfor har jeg det fint med at blive kaldt ”pøls’mutter i bauhuset”, siger den 54-årige indehaver med et smil.

- Jeg startede helt udenfor på parkeringspladsen i marts 1999, da der kun var en pølsevogn, men efter et par år rykkede den indenfor i Bauhaus’ bygning, siger hun og fortæller, at hun kom fra en anden stilling i fødevarebranchen, nemlig med ti år på ostefabrikken JBJ i Seden.

Men hendes karriereskifte skulle vise sig at tage en mere omfattende drejning.

- Dem, der havde grillbaren dengang, ønskede at stoppe, og så var jeg oplagt til at overtage den, for jeg kendte den ud og ind. De spurgte mig, om jeg var interesseret, og det kunne jeg ikke sige nej til, så jeg blev selvstændig i 2003, siger Ann-Berit, der i dag råder over fem ansatte i grillbaren.

- Vi har åbent fra klokken 8 til 20 hver dag. Jeg kan jo ikke klare det her, uden at jeg har sådan nogle dygtige ansatte, og det synes jeg, man altid skal huske på som arbejdsgiver. De har været gode for mig, og det er dejligt, siger hun og sender den ene af dem, Susanne, et venligt smil.

Det er en god, gammeldags grillbar, hvor vi ikke kører så meget ved siden af, for dem er der rigeligt af. Jeg holder mig til det traditionelle, og det er også det, de fleste vil have

Ann-Berit Holm Vestergaard

Annonce

Musik og pølser

Selvom hun har en lang arbejdsuge med op til 70 timers arbejde, har hun overskud til en speciel fritidsaktivitet.

- Jeg spiller musik i min fritid. Det er jo også der, jeg slapper af. Jeg elsker at tage ud med mit band, der hedder Sweet Molly, og spille musik. Og det er alt muligt lige fra konfirmationer over havnefester til 80-års fødselsdage, siger pøls’mutteren og fortæller, at musikken ikke er gået hendes grillbar forbi.

- Ved specielle lejligheder har vi sat anlægget op og givet en lille koncert, og det kunne jeg godt tænke mig at gøre mere ved. Nogle gange har jeg også tænkt på, at det kunne være hyggeligt at sidde nede i hjørnet og spille for gæsterne, men det er sjældent, jeg har tiden til det, for der er hele tiden kunder i biksen, siger hun.

Annonce

Loyale kunder

Ann-Berit er glad for den grillbar, hvor hun gennem 20 år har oparbejdet en loyal kundegruppe.

- Vi har Syddansk Erhvervsskole lige ved siden af, og der kommer mange af de samme håndværkere hver dag og får deres måltid her. Det er en god, gammeldags grillbar, hvor vi ikke kører så meget ved siden af, for dem er der rigeligt af. Jeg holder mig til det traditionelle, og det er også det, de fleste vil have, siger hun med et smil og afslører, at hun er klar til endnu et langt træk i grillbaren.

- Jeg tager 20 år mere. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Jeg skal ikke lave andet, lyder det fra pøls’mutteren i bauhuset.

Det er mere end pølser og brød, der kommer over desken, når Ann-Berit møder sine kunder. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce