Annonce
Ugeavisen Odense

Anne tilbyder fysisk træning til demente

Anne Brøgger er ergoterapeut ved Demens i Centrum i Odense Kommune og tilbyder træning, der har til formål at forhale udviklingen af deltagernes demenssygdom. Foto: Camilla Grønlund Svendsen
Anne Brøgger er ergoterapeut hos Demens i Centrum i Odense Kommune. Hun laver holdtræning for mennesker med demens i et tidligt stadie, og hvis du spørger Anne, har hun et job, der gør både hende og borgerne glade.
Annonce

Odense: Hver uge har Anne Brøgger, sammen med sine holddeltagere, sved på panden og røde kinder i træningslokalet i Slotsgade. Her bliver spillet med bolde, cyklet, styrketrænet og ikke mindst snakket og hygget både før, under og efter træningen.

- Vores træningsforløb består både af en fysik og kognitiv del. Den fysiske del består primært af styrketræning, konditionstræning og balancetræning, hvor den kognitive del består af forskellige opgaver, der bl.a. skal stimulere deltagernes hukommelse og koncentration, siger Anne og fortsætter.

- Vi har også et stort fokus på det sociale samvær blandt deltagerne herinde, og det er rigtig vigtigt for os at få skabt et sted, hvor borgerne føler sig trygge og har lyst til at komme,” siger Anne.

Annonce

Træningen giver effekt

Fysisk aktivitet har en positiv effekt på både kroppen, hjernen og humøret hos mennesker med demens. Derfor er det vigtigt for Anne at lave den helt rigtige træning med borgerne.

- Den træning, vi tilbyder i Demens i Centrum, har til formål at forhale udviklingen af demenssygdommen. Og så kan den medvirke til at forbedre borgernes fysiske formåen og give dem en bedring af bl.a. hukommelsen og evnen til at koncentrere sig om flere ting på en gang, siger hun.

Demens i Centrum

Demens i Centrum er et åbent rådgivnings- og træningstilbud for borgere i Odense Kommune.

Her tilbydes rådgivning til alle, der ønsker viden om demens samt træning for personer med let til moderat demens.

Du kan læse mere om Demens i Centrum på: www.odense.dk/demensicentrum

Selvom Anne ved, at hendes arbejde har en positiv effekt for mennesker med demens, lægger hun ikke skjul på, at borgernes tilbagemeldinger er en drivfaktor for hende.

- Jeg hører tit fra borgerne og deres pårørende, at træningen gør dem glade og øger deres livskvalitet. Andre fortæller, at de får større overskud og overblik i hverdagen, og det er med til at gøre mit arbejde guld værd, lyder det begejstret fra Anne.

Annonce

Overleveringen er vigtig

Når borgernes 16 ugers træningsforløb hos Demens i Centrum er slut, hjælper Anne med at bygge bro til for eksempel foreningslivet, så borgerne kan fortsætte den gode træning, de er startet på.

- Det er rigtig vigtigt for mig, at vi finder det tilbud, der passer bedst til den enkelte borger, og at det er på borgerens præmisser. Borgeren skal føle motivation, glæde og tryghed ved at starte i nyt tilbud, og derfor har jeg hele tiden fingeren på pulsen i forhold til, hvad der findes af tilbud her i Odense, fortæller Anne Brøgger.

Skrevet af Camilla Grønlund Svendsen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Bessehjælp: Book en Besse

Annonce