Annonce
Ugeavisen Odense

Arbejdet skrider fremad: Lejligheder, seniorbofællesskaber og Netto flytter ind i papirfabrikken

Dalum Papirfabrik er i færd med at blive rykket ned - men facaden imod Dalumvej mister ikke flere mursten nu. Foto: Kristian Isaksen
Arbejdet med at omdanne den hedengangne industrikolos på Dalumvej til et nyt boligområde er i fuld sving og viser i disse dage tydelige tegn på fremskridt.
Annonce

Dalum: Det var den ældste og eneste tilbageværende papirfabrik i landet, da den lukkede i 2012. Dalum Papirfabrik havde ikke mere i sig. Tiderne gjorde dens ekspertise overflødig.

Selvom mange odenseanere gerne vil femhæve det romantiske billede og sukker lidt ved udsigten til endnu et boligkvarter, taler de kolde fakta et tydeligt sprog.

En fantastisk beliggenhed tæt ved natur, Odense Å og motorvej er i øjeblikket ubrugeligt. Det eksisterer uden at gøre nytte.

Det er en skam. Lad det nytte. Vi bliver flere mennesker. Det er ubestrideligt. Der er behov for for flere hjem. Nogen vil mene, det ikke behøvede at være lige der, hvor muligheden for biodiversitet er perfekt. Andre vil bebyggelserne komme til gode.

For planerne lyder spændende.

Annonce

450 boliger

Den overordnede plan går ud på, at der skal skabes et grønt område langs åen, hvorfra der skal gå grønne kiler gennem boligområdet og ud mod Dalumvej.

De store haller ud mod Dalumvej skal i det store hele bevares. Blandt andet for at skærme mod støj. Her skal der etableres detailhandel samt en form for multihal, som det meste af tiden skal bruges til overdækket parkering, men også kan rømmes for biler, sådan at hallen kan bruges til for eksempel kulturelle arrangementer, fortæller arkitekt Michael Kruse.

I alt var der på Dalum Papirfabrik 60.000 kvadratmeter under tag. MT Højgaards og CF Møllers projekt opererer med boligarealer på sammenlagt et sted mellem 42.000 og 45.000 kvadratmeter, og da man som tommelfingerregel regner med cirka 100 kvadratmeter pr. bolig, kan der altså blive tale om op mod 450 boliger på det forladte industriareal.

En af de væsentlige visioner om projektet fra arkitektfirmaet CF Møller er, at det skal give Dalum en ny, grøn og levende bydel for alle.

På hjemmesiden dalumpapirfabrik.dk kan man læse, at de første boliger snart sættes til salg. De tæller seniorbofællesskaber, rækkehuse og lejligheder. Derudover vil der blandt andet være bygninger til erhverv og så åbner Netto på et areal i facaden ud til Dalumvej.

Meget er forsvundet og maskinerne arbejder næsten uafbrudt. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Midtbyen får ny bottleshop

Annonce