Annonce
Ugeavisen Odense

Asta er klar til musikteltet: Hjulpet på vej af fynsk talentudviklingsprogram

Asta Gausted er 17 år og bliver betragtet som et upcoming talent. Under H. C. Andersen Festivals vil hun være at høre i musikteltet på Sortebrødre Torv. Pr-foto
At der er masser af talent på den fynske musikscene, bliver bekræftet i musikteltet på Sortebrødre Torv under årets H. C. Andersen Festivals. Her kan du opleve ni upcoming bands og artister, som har det til fælles, at de er blevet hjulpet på vej af talentudviklingsprogrammet Mud Music.

Odense: Gør dig selv en tjeneste lørdag 28. august under årets H. C. Andersen Festivals. Gå ned i musikteltet på Sortebrødre Torv og hør den unge pop- og soulartist Asta. Klokken 19.00 fylder hendes imponerende stemme musikteltet og drager automatisk publikum ind i hendes tanker om ensomhed, forvirring og følelser.

- Jeg glæder mig enormt meget til at spille til H. C. Andersen Festivals. Jeg synes, det er fedt at spille live, og i musikteltet skal jeg for første gang spille et helt sæt på 45 minutter. Jeg er vildt spændt på at komme ud og præsentere mine sange, prøve dem af, og opleve, hvordan publikum tager imod mine sange og responderer på dem, siger den unge sangerinde, der bærer navnet Asta Gausted og kunstnernavnet Asta.

Hun er 17 år og går til hverdag på gymnasiet i Svendborg. Hun har skrevet sange, siden hun var syv år, og har altid tænkt, at hun skulle leve af at synge, men de sidste par år er der sat ekstra turbo på ambitionerne. Først kom hun med i musikfællesskabet She Can Play, der blandt andet sikrede hende en optræden på Vegas Ideal Bar, og siden årsskiftet har hun været en del af det fynske talentudviklingsprogram Mud Music.

Annonce

Hjælper talenter frem

Mud Music er et talentprogram arrangeret af de to odenseanske spillesteder Kansas City og Musikhuset Posten og har til formål at hjælpe fynske kunstnere op igennem mudderet og frem i den danske musikbranche.

- Vi startede Mud Music for tre år siden. Grundlæggende fordi den fynske musikundergrund er fyldt med talent, ambitioner og drive, men også i en erkendelse af, at det kan være enormt svært at tage de sidste skridt ind i den danske musikbranche. Derfor har vi udviklet et talentforløb, hvor vi hvert år udvælger 5-6 talentfulde bands og artister og over et år klæder dem på, så de bliver i stand til at træffe de rigtige beslutninger og begå sig i den danske musikbranche, siger Anine Stuhr Hansen, projektleder, Mud Music.

På den måde har Mud Music foreløbig hjulpet 16 talentfulde, fynske kunstnere, og af dem kan publikum i musikteltet opleve Mystery of Midnight, David Mølhede & Rundt Omkring, Lite Kite, Juna, OhNothing, Fanny Wree, Johnas-K, Lara Luna og altså Asta under årets H. C. Andersen Festivals.

Annonce

Udvikle mig som kunstner

Og netop Asta er en af de fem artister, som Mud Music lige nu forsøger at gøre klar til at tage de næste skridt ind på den danske musikscene. Forløbet har foreløbig budt på workshops om kunsters rettigheder, om fif til, hvordan man kontakter bookere, og hjælp til at udfylde en techrider i forbindelse med koncerter.

Meget, meget relevant og brugbar viden, hvis man spørger Asta, som dog ikke ligger skjul på, at hendes fokus primært ligger andre steder.

- Jeg har en ambition om at kunne leve af min musik, så jeg håber, at Mud Music kan hjælpe mig med at styrke min live-optræden og få udgivet noget musik. Min første udgivelse er vi ved at være tæt på, og så ved jeg, at vi i løbet af efteråret skal have et event, der skal gøre mig bedre på scenen. Og så er det jo fedt, at jeg får muligheden i musikteltet under H. C. Andersen Festivals, siger Asta og tilføjer:

- Jeg tror på, at forløbet vil udvikle min musik og mig som artist, og så håber jeg generelt, at jeg bliver rustet til at træffe de rigtige valg for min karriere, lyder det fra den unge sangerinde.

Musikken i Musikteltet på Sortebrødre Torv

Torsdag 26. august:

18.00 Mystery of Midnight

19.00 Lite Kite

20.00 David Mølhede & Rundt Omkring

Fredag 27. august:

18.00 Juna

19.00 OhNothing

20.00 Fanny Wree

Lørdag 28. august:

18.00 Johnas-K

19.00 Asta

20.00 Lara Luna

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til Røverfest

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Lyttefestival: Slå ørerne ud i Odense

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Børnegrafik på Fyns Grafiske Værksted

Ugeavisen Odense

Odense: Sommerferie sjov i Vollsmose

Ugeavisen Odense

Største iværksætterfestival nogensinde i Odense

Ugeavisen Odense

Cirkusfestival: Dynamo indtager Byens Ø

Ugeavisen Odense

Sanselig akrobatik: Mærk teknologiens skyggesider i Duo Masawas forestilling

Ugeavisen Odense

Billetsalget svigter: Tommelise savner dig i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Ugeavisen Odense

Kan den holde: Vægten af kærlighed

Ugeavisen Odense

To mænd fængslet for groft gaderøveri: Gav 22-årig en gedigen flænge i hovedbunden

Ugeavisen Odense

Opgivet af systemet: Anja smed 50 kg og vendte tilbage for fuld udblæsning

Ugeavisen Odense

Efter 23 år: Søren og konen siger farvel til tronen

Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Ugeavisen Odense

Golftalent går i arv: Esben har golf i blodet

Ugeavisen Odense

Akrobatik og dans sammenvævet i en morsom forestilling: Mød ægteparret Mr. og Mrs. Twistly og deres upålidelige grammofon

Ugeavisen Odense

Sommerguide: Her finder du Odenses mest populære gårdhaver

Ugeavisen Odense

Nyt vietnamesisk takeaway-sted i midtbyen: Vita udlever sin mors restaurant-drøm

Ugeavisen Odense

Kåre har omdannet gammel Citroën HY til kaffevogn: Velodrom fortsat lukket, men nu er der alligevel lidt godt nyt

Ugeavisen Odense

Portvinsfestival.dk vender tilbage i 2021 med en “Premium”-billet

Ugeavisen Odense

Schiang Living åbner ny butik med nyt koncept: - Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder

Annonce