Annonce
Ugeavisen Odense

At banke ro ind i livet

Autocamperen hed Bumle, da Anja købte den, så Bumle hedder altså hendes hjem fra 25. august. Foto: Klaus Knakkergaard
Anja Robanke bytter Odense ud med et liv i... ja, der hvor autocamperen "Bumle" nu tager hende hen. Hun har solgt stort set alt, hvad hun ejer, og ser nu frem til et eventyr i sit rullende hjem og arbejde. Det handler om at finde glæden og roen ved den simple livsstil og i oplevelserne

Smilet fortæller alt.

Anja Robanke er på vej ud på sit livs eventyr, og selv om det kræver, at hun siger farvel til tryghed og stort set alt hvad hun ejer, så siger smilet på tværs af ansigtet, at hun oprigtigt glæder sig.

Vi sidder i det, der om ganske kort tid er hendes eneste hjem. En Fiat Ducato 2,8 autocamper med masser af kilometer på klokken – men vigtigst af alt plads til endnu flere. For tanken er, at camperen skal tage Anja Robanke rundt i hele Europa samtidig med at den fungerer som hjem og arbejde.

- Jeg har masser af minder af Europa, fra dengang jeg var barn, men har jeg ingen som voksen. Det vil jeg gerne ud og ændre på, siger hun.

Hendes uddannelse om grafiker gør, at hun kan tage sit arbejde med sig rundt i hele verden. Desuden erhverver hun sig som fotograf, et hver der dels kan tages med rundt, dels kan dokumentere eventyret. Det har hun blandt andet gjort på sine rejser til Island, som har været med til at sikre hende en solid fangruppe.

- Men folk skal huske, at jeg ikke kun er eventyrer, jeg er også på arbejde, når jeg rejser rundt. Selv om jeg lever minimalistisk, så er der stadig udgifter, der skal dækkes. Så det bliver et eventyr, men det bliver også benhårdt arbejde, siger Anja Robanke.

Anja Robanke

Anja Robanke er 39 år, født i Munkebo. Har de sidste år boet i Odense og i Orte.

Hun er uddannet grafiker, men erhverver sig også som fotograf.

Hun har haft tre længere ture i Land Roveren "Thorleif" på Island.

Nu drager hun ud i verden og tager sit arbejde med sig.

Læs mere om hende på www.robanke.dk

Ingen bagkant

Eventyret og det benhårde arbejde begynder for alvor 25. august. Her ruller Anja Robanke og autocamperen ”Bumle” sydpå for at begynde eventyret. Med sig i det rullende hjem har hun kun det mest nødvendige til at leve og arbejde – resten er opmagasineret. Og med ”resten” menes der i virkeligheden ikke særlig meget.

- Jeg har vel en fem flyttekasser tilbage på det tidspunkt, resten er solgt eller givet til genbrug. Efter mine ture til Island er det virkelig kommet under huden på mig, hvor få materielle ting, jeg behøver for at være glad. Jeg snakkede med en ven, der spurgte mig, hvornår jeg sidste havde brugt nogle af de ting, der stod på mine reoler. Det havde jeg, sidst jeg flyttede. Når jeg ikke bruger det, er der ingen grund til at have det, siger Anja Robanke og fortsætter:

- Det, jeg beholder, er minderne. De der pudsige små ting, man har samlet gennem livet, og som har en betydning. Det er det, der er det vigtige for mig. Ikke materielle ting eller penge. Så længe det løber rundt økonomisk, så er jeg lykkelig, og så er der ingen deadline for det her – så bliver jeg ved, siger hun og smiler igen et af sine forventningsfulde men oprigtigt glade smil.

Læs mere om, hvordan du kan følge Anja Robankes liv ude i verden i faktaboksen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Vilde vejrabatter i Odense

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce