Annonce
Ugeavisen Odense

Både børn og voksne er smittede: Fem folkeskoler i Odense har sendt klasser hjem på grund af corona

Der er tomme klasseværelser på flere af Odenses folkeskoler, fordi både hele klasser og årgange er sendt hjem på grund af coronasmittede børn og voksne. Foto: Christian Nordholt
Flere af byens folkeskoler har sendt klasser og årgange hjem efter coronasmitte. På læreruddannelsen på UCL, hvor smitten for alvor tog fart i sidste uge, er over 1000 studerende også fortsat hjemme, men med kun én ny smittet er udbruddet under kontrol.

Odense: På fem af Odenses folkeskoler er der lige nu sendt hele klasser og årgange hjem på grund af corona-smitte.

- Vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og selv om det er få tilfælde af smittede, kan det godt føre til hjemsendelse af hele klasser og årgange, fortæller Nikolaj Juul Jørgensen, der er skolechef i Odense Kommune.

Der er både børn og voksne blandt de smittede, og også en skoleleder er ramt.

Ifølge skolechefen har den stigende corona-smitte i byen blandt andet betydet, at valgfag på tværs af skoler er blevet aflyst i foreløbig 14 dage, kurser og kompetenceudvikling med lærere og pædagoger fra forskellige skoler er udskudt, og heller ikke forældremøder og sociale arrangementer kan afvikles vanligt.

- De næste 14 dage skal forældremøder og skolebestyrelsesmøder foregå digitalt, og har skolerne arrangeret høstfest eller andre sociale arrangementer, kan det heller ikke blive til noget, siger Nikolaj Juul Jørgensen.

Smitten under kontrol på UCL

Det var på uddannelsesinstitutionen UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i Odense, at corona-smitten for alvor bredte sig i sidste uge.

Fredag var i alt 36 studerende på læreruddannelsen og én studerende på pædagoguddannelsen konstateret smittet, men efter kun et enkelt nyt smittetilfælde har vist sig i weekenden, konkluderer UCL nu, at corona-udbruddet på læreruddannelsen er under kontrol.

- Allerede fra den første smittede studerende gav besked forrige søndag, blev UCL’s eget beredskab aktiveret, tirsdag blev der truffet beslutning om at omlægge til onlineundervisning for over 1000 studerende på læreruddannelsen i Odense. Det har formentlig været medvirkende til, at smitten indtil videre ikke har kunnet brede sig yderligere blandt studerende og medarbejdere på UCL, lyder det i en pressemeddelelse.

Torsdag og fredag er cirka 1500 UCL-studerende og medarbejdere blevet testet for corona.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce