Annonce
Ugeavisen Odense

Bæredygtige drikkevarer: Ali laver juice på solenergi

Ali Ibrahim Bechtawi er i gang med en htx-uddannelse, hvor han har valgt marketing som linjefag. I sin O-Town Juice har han selv stået for design, logo og salgsmateriale. Foto: Kurt Rasmussen
Iskaffen er brun, juicen er orange og energien er grøn i Alis mobile salgsvogn, O-Town Juice.

Munke Mose: Den unge iværksætter kunne ikke have valgt en bedre ramme for sin debut med salgsvognen O-Town Juice end Munke Mose.

Selvom datoen siger 1. april, er der ikke noget aprilsnar over 18-årige Ali Ibrahim Bechtawi’s

juicevogn, hvor appelsinerne bliver presset ”live” foran kundernes øjne. Ikke noget snyd eller fusk. Du får, hvad du ser.

- Jeg synes, det er fedt at kunne vise, at det er frisk, og det ikke er blandet op med noget koncentrat, siger Ali.

De friske appelsiner bliver presset foran øjnene på kunderne. Foto: Kurt Rasmussen

Og set med miljøbevidste øjne er der også noget at hente, for hele herligheden bliver drevet af et 1.000 watts solpanel, der får frostboksen, juicepresseren og kasseapparatet til at spille sammen.


Jeg tænker, vi har brug for sådan noget i Odense, hvor det grønne er tænkt ind i projektet, og folk er jo generelt blevet mere miljøbevidste

Ali Ibrahim BechtawiIfølge Ali er der tale om 100 procent solenergi, og skulle det blive nødvendigt, har han et batteri indbygget i vognen som backup.

Annonce

Den grønne tanke

Ali har taget den grønne tanke til sig og fokuserer på bæredygtighed fra a til z.

Solpanelet på taget af salgsvognen kan levere op til 1.000 watt, og det er rigeligt til at drive juiceboden. Foto: Kurt Rasmussen

- Jeg har valgt at køre det på grøn energi simpelthen fordi, jeg ved, at det er noget, vi allesammen skal blive bedre til, siger han og fortæller, at de grønne værdier er tænkt dybere ind i vognen.

- Det handler om bæredygtighed, så derfor bruger jeg også kopper og skeer af biomateriale. Jeg synes, det er vigtigt, at man kommer ud med det budskab og viser, at der rent faktisk er nogen, der praktiserer det og ikke bare snakker om det, lyder det fra den unge iværksætter, der tror på, at folk vil tage godt imod hans koncept.

- Jeg tænker, vi har brug for sådan noget i Odense, hvor det grønne er tænkt ind i projektet, og folk er jo generelt blevet mere miljøbevidste, siger han.

Annonce

Iværksætterdebut

Det er et helt specielt tidspunkt for Ali Ibrahim Bechtawi, der er klar til at åbne op for kunderne kl. 12.

- Det er første gang, jeg er blevet selvstændig, så jeg er megaspændt på det, og hvordan folk vil tage imod det i Odense, siger han fuld af energi og forhåbninger.

Her er en lækker mohito på vej, og lemonaden har Ali lavet af citrusfrugter uden brug af tilsætningsstoffer. Foto: Kurt Rasmussen

- I første omgang er målet at få den her vogn op at køre, og senere vil jeg gerne investere i ekstra vogne i andre fynske byer, lyder hans umiddelbare drømme.

Og de drømme fører ham også videre ud i hele Danmark.

Alis mobile juicevogn er den første af sin art i Odense. Foto: Kurt Rasmussen

- Jeg vil gerne blive god til at skille mig ud fra mængden, og på et tidspunkt kan jeg måske få en vogn op at stå på Islands Brygge eller på Amager strand. Det kunne være fantastisk, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce