Annonce
Ugeavisen Odense

Bæredygtighed popper op i Kongensgade

Tina Søgaard-Pedersen har åbnet sin pop up shop i Kongensgade for at komme mere i kontakt med forbugerne. Foto: Kurt Rasmussen
Med sit tøjkoncept Vain Dane Athletic har Tina Søgaard-Pedersen taget et aktivt skridt for at gøre noget ved overforbruget, og nu åbner hun en pop up shop i Kongensgade for at komme endnu tættere på forbrugerne.
Annonce

Kongensgade: Man skal ind ad en sidevej til Kongensgade for at få øje på Tinas forretningslokale i Kongensgade 36c. I butikken har hun udstillet eksempler på sine forskellige produkter, som hun har givet et ekstra touch til at leve op til mere end blot at være bæredygtige.

- Det er et fuldstændigt cirkulært mærke, jeg har i Vain Dane Athletic. Der er ikke noget spild. Alt tøj kommer retur og bliver til andre produkter, siger hun og forklarer, hvordan det princip er skruet sammen.

- Alle mine tøjprodukterne har pant og bliver genanvendt, når forbrugeren er færdig med dem, siger hun.

Og selv i produktionsfasen har hun sørget for at der ikke er noget spild.

- Jeg har ikke affald i min produktion. Når det bliver klippet og syet, får jeg resterne samlet sammen, og det indgår så i et videre produktionsforløb, hvor jeg samler det hele sammen og laver yogamåtter ud af det, siger hun.

Annonce

For meget tekstil

Da jeg startede Vain Dane Athletic ønskede jeg, at det skulle være løsningen på et problem. Jeg var ikke interesseret i blot at skabe endnu mere tøj, siger hun og påpeger, at fx Odense Renovation modtager mere tekstil, end de kan viderebehandle.

- De er simpelthen nødt til at brænde det, og den slags vil jeg gøre op med, siger hun.

Nu håber hun at pop up shoppen vil fungere som et udstillingsvindue, hvor forbrugerne kan komme ind og se og mærke hendes tøjprodukter og blive klogere på, hvad den cirkulære tanke går ud på.

- I Danmark er vi ikke gode til at genanvende tøjet. Der går alt for meget til forbrænding. Alt for mange butikker annoncerer køb, køb, køb, men mit motto er, ”køb mindre men bedre”, siger hun.

- Hvorfor købe to stykker tøj, når du kan købe et stykke, der holder meget længere, spørger hun retorisk, og giver selv det svar, som hun tænker, vil gøre selve hendes forretningside bæredygtig.

Vain Dane Athletic

Kongensgade 36 C

Åbningstider:

Mandag - torsdag 11 – 17.30

Fredag 11 – 18

Lørdag 10 - 16

- Jeg er sikker på, at kunderne kommer igen, når de mærker, at tøjet er af en bedre kvalitet, lyder det fra Tina Søgaard-Pedersen, der råder over pop up shoppen indtil årsskiftet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Dexter: Dire Straits Jam

Annonce