Annonce
Ugeavisen Odense

Børn og unge kan igen tage en gratis dukkert i Odense Friluftsbad

Hele sommerferien er det ganske gratis for alle under 18 år at hoppe i bassinerne hos Odense Friluftsbad. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Med hjælpende corona-millioner fra staten kan Odenses børn og unge nu igen komme i friluftsbadet uden at betale entré. Besparelser havde ellers sløjfet den gratis badetur, men i sommerferieugerne er det kun de voksne, der skal betale ved indgangen.
Annonce

Odense: Egentlig skulle denne sommer have været den første, hvor der efter omfattende besparelser skulle afleveres entrékroner ved indgangen til Odense Friluftsbad. Og sådan har det også været de første par uger af friluftsbadets sæsonåbning.

Men med Folketingets sommerpakke, der har sendt kommunerne coronapenge til at sikre ferieaktiviteter til børn og unge, er det nu muligt for alle under 18 år gratis at hoppe i bassinet.

- Vi har i Odense Kommune fået ret mange penge fra staten - faktisk 6,3 millioner kroner - og de skal gøre gavn for så mange børn og unge som muligt, fortæller Rune Bille, der er chef for Odense Idrætspark og herunder friluftsbadet.


Der skal være noget for alle børn og unge. Også dem, der ikke vil stå på nogen tilmeldingsliste, men hellere vil vågne om morgen og finde ud af, hvad de har lyst til

Rune Bille, Odense Idrætspark


Flere end 100 forskellige aktiviteter inden for blandt andet kultur og sport er ved hjælp af millionerne sat i værk, men mange af initiativerne kræver tilmelding og fremmøde over flere dage, og det er ikke alle børn og unge, der har lyst til og mulighed for det, fremhæver Rune Bille. Og derfor er den gratis adgang til friluftsbadet et godt supplement.

- Der skal være noget for alle børn og unge. Også dem, der ikke vil stå på nogen tilmeldingsliste, men hellere vil vågne om morgen og finde ud af, hvad de har lyst til, understreger han.

Annonce

Populær ordning

Den fri entré har været gældende siden skolesommerferiens begyndelse - altså foreløbig en uge - og den er ifølge Rune Bille blevet taget godt imod.

Lørdag var den foreløbig travleste dag med i alt 560 gratis-badende børn fordelt over dagen.

Sommeraktiviteter for børn og unge

På grund af corona-situationen har Folketingets partier sat penge af til sommeraktiviteter for børn og unge rundt om i landets kommuner. Det er initiativer, der skal være med til at lukke faglige huller efter skolelukningen, hjælpe flere ind i fællesskaber og udfordre til at prøve nye og anderledes aktiviteter.

Odense Kommune har fået godt seks millioner kroner, og trods kort varsel har mange af byens institutioner, foreninger og kunstnere budt sig til, så flere end 100 forskellige aktiviteter i sommerferieugerne er klar til Odenses børn og unge mellem 6 og 17 år.

Den samlede oversigt over aktiviteterne kan ses på Odense Kommunes hjemmeside.

Og der bliver holdt et vågent øje med mængden af gæster i Odense Friluftsbad, for der gælder stadig særlige forholdsregler for at undgå corona-smitte.

Der må højst være 500 børn og voksne inde ad gangen, rengøringen er intensiveret, der er ekstra personale, og der skal holdes to meter afstand i bassinerne. Det betyder blandt andet, at den sædvanlige hoppeborg ikke er klar til leg i år.

- Det er ikke helt almindelige forhold, men det er ret tæt på, konstaterer Rune Bille.

Alle børn og unge under 18 år er frem til og med søndag den 16. august velkomne til en gratis badetur, men skal vise et ID-kort ved indgangen. Prisen for voksne er ligesom i byens svømmehaller 38 kroner, mens pensionister slipper med 26 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce