Annonce
Ugeavisen Odense

Børn og unge: Når mor eller far har en psykisk sygdom

Berit Juel, tv. og Nina Petersen, th. er klar til at undervise kommende børn og unge, i lokalerne i Jernbanegade. Foto: Hasse Frimodt
Trygfonden har doneret 344.000 til eetableringen af grupper for børn og unge, der har en mor eller far med en psykisk sygdom.
Annonce

Sind Fyn og Bedre Psykiatri Odense har fået doneret 344.000 kr. fra Trygfonden. Penge, som nu gør det muligt at etablerer grupper for børn og unge, som har en far eller mor, der har en psykisk sygdom.

- Det er gratis at deltage i grupperne, hvor vi mødes 7 gange á 2 timer torsdage kl. 16-18. Derudover tilbyder vi en familiesamtale før gruppeforløbet og sideløbene med børnegruppen, kører vi en forældregruppe, siger Berit Juel.


Hvad børn ikke ved har de ondt af, så når de får mere viden om far eller mors sygdom, så øges deres trivsel og velvære

Berit Juel, socialrådgiver


Berit er underviser i grupperne sammen med Anja Jakobsen og Nina Petersen. Sammen har de tre stor erfaring med børne- og ungegrupper, familiesamtaler og voksenpsykiatri.
Møderne afholdes i hyggelige lokaler i Jernbanegade 24B, 5000 Odense C.

Børnene skal tilmeldes af forældre eller fagpersoner med forældrenes accept. Henvisningsskema kan findes på Sind-fyn.dk hjemmeside, hvor man kan finde mere information om børne- og ungegrupperne. Man er også meget velkommen til at kontakte Berit Juel på tlf: 29650203.

- Vi har i foråret kørt lignende grupper med stor succes, som blev afsluttet inden sommerferien. Og vores erfaring er, at både børn og forældre får rigtig meget ud af disse forløb. Mange af dem finder ligesindede og danner holdbare netværk til fremtiden. Hvad børn ikke ved har de ondt af, så når de får mere viden om far eller mors sygdom, så øges deres trivsel og velvære, siger Berit.

Udtalelser fra tidligere deltagere i børnegrupper:
10-årig dreng: Før troede jeg, det var min skyld, når min mor blev indlagt på P.
15 årig pige: Jeg har lært at snakke med andre om mine bekymringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce