Annonce
Ugeavisen Odense

Børneloppemarked var en succes: - Vi har snakket om at gøre det igen næste år

Jonathan, Anders og Christina Wiuff ved deres stand. De overvejer allerede nu om børneloppemarkedet skal gentages til næste år. Foto: Kristian Isaksen
Familien Wiuff stablede et loppemarked på benene og standene blev revet væk. Alle berettede om en hyggelig dag, men vejret var faktisk lidt for godt.
Annonce

Højby: I den kommende weekend er der ikke marked i Højby. Der vil ikke være stande med alskens brugsgenstande. Der vil ikke blive gjort mere eller mindre gode røverkøb. Der vil ikke blive serveret fadøl på langbordene og der vil ikke blive udnævnt en årets højbyer.

Det har i en lang årrække ellers været fast tradition, at det golde område ved Texas i midten af august forvandlede sig til en fest.

Men af årsager de fleste efterhånden er bekendte med, måtte arrangørerne tidligt meddele, at 2020-udgaven var aflyst.

- Der opstod et hul, forklarer familien Wiuff, som står ved et bord fyldt med legetøj på parkeringspladsen bag Højbyhus.

Ved siden af dem er yderligere 20 stande stillet op.


Jeg har ofte tænkt, at man kunne bruge pladsen til noget og det her var oplagt, fordi vi kan stå med god afstand. Så manglede vi bare vejret og det fik vi. Ja, faktisk er det nok alt for varmt. Vi havde mange gæster den første time, men så løjede det meget af imod middag. De gæster, vi kunne have haft er nok taget til stranden

Anders Wiuff


- Når nu der ikke kunne være et marked, så kunne vi jo lave et børneloppemarked. Selvfølgelig efter alle restriktionernes strenge krav, fortæller de.

- Og hvis der skulle være for mange gæster, så var jeg klar til at puste mig op, griner Anders Wiuff.

Annonce

En fin dag

Havde det ikke været for sønnike Jonathan, var loppemarkedet aldrig blevet til noget. Det er hans legetøj, der udgør sortimentet.

Men det kan vel knap kaldes et marked, hvis man er den eneste krejler.

- Vi forhørte os rundt i forældregruppen og så tog det hurtigt fart. Der var mange, der ville være med, fortæller mor Christina.

Eftersom parkeringspladsen imellem Højbyhus og Musikrummet næsten altid er blotlagt for biler, var det en smal sag at overtale kommunen til at lade arrangørerne benytte arealet i de fire timer, loppemarkedet skulle vare.

Glade standholdere. Foto: Kristian Isaksen

- Jeg har ofte tænkt, at man kunne bruge pladsen til noget og det her var oplagt, fordi vi kan stå med god afstand. Så manglede vi bare vejret og det fik vi. Ja, faktisk er det nok alt for varmt. Vi havde mange gæster den første time, men så løjede det meget af imod middag. De gæster, vi kunne have haft er nok taget til stranden, siger Anders Wiuff.

De forskellige standholdere beretter, at dagen er forløbet fint og børnenes sparegrise rasler væsentligt mere efter loppemarkedet.

Så måske det ikke er en engangsforestilling?

- Vi allerede snakket om at gøre det igen næste år, men på et andet tidspunkt. Vi skal selvfølgelig ikke være i konkurrence med markedet. Nu må vi se - vi skal nok give besked, siger Christina Wiuff.

I stedet for at pakke det usolgte legetøj sammen, donerer familien Wiuff sin stand videre til Genbrugsen, som sender al overskud videre til gode formål i lokalområdet.

En kegle til børneværelset. Ja, hvem vil ikke have en bowlingbane indenfor. Foto: Kristian Isaksen
DVD'er i massevis. Nogen må nok snart indse, at de ikke bliver solgt. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce