Annonce
Ugeavisen Odense

Bange dreng anmeldte indbrud: "Gerningsmand" var død ved politiets ankomst

Fyns Politi rykkede sent mandag aften ud til en adresse i det sydlige Odense, hvor en 16-årig dreng havde bedt om hjælp, efter han havde hørt lyde, som han mente kom fra indbrudstyve, der var trængt ind i husets stueetage. Årsagen til støjen viste sig at være en helt anden. Arkivfoto: Eskil Lyngsøe.
Annonce

Odense: Hvad gør man, hvis man hører en tyv i sit hus sent om aftenen? En oplagt mulighed er at ringe til politiet, og det var netop, hvad en 16-årig dreng i den sydlige del af Odense gjorde mandag aften omkring midnat.

I telefonen forklarede den 16-årige, som befandt sig på husets førstesal, at han kunne høre støj fra stueetagen, og det lød, som om nogen var brudt ind i huset. Der var voksne i huset, men drengen var bange for, at tyvene nedenunder skulle opdage ham, hvis han prøvede at alarmere dem, forklarer vagtchef hos Fyns Politi Henrik Strauss.

- En kollega havde ham i røret hele tiden, mens vi kørte til adressen. Men da vi kom frem, kunne vi konstatere, at det ikke var en tyv, han havde hørt, fortæller Henrik Strauss.

Støjen fra stueetagen kom nemlig fra en musefælde, som en mus havde udløst.

Vagtchefen kalder det et godt eksempel på, at borgere kan få brug for politiet selv i situationer, hvor de faktisk ikke har det. Men man skal selvfølgelig ikke tøve med at kontakte politiet, hvis man har mistanke om et indbrud.

Musen, derimod, havde ikke megen gavn af politiets hurtige indgriben.

- Vi kunne ikke redde den, konstaterer vagtchefen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce