Annonce
Ugeavisen Odense

Bare kør!: Her er de 11 kryds, hvor Odenses cyklister må blæse over for rødt

I et kryds som dette har mange cyklister nok forbandet den usynlige blokade - eller bare kørt over med risiko for at få en rigtig dum bøde. Men det er slut nu. Foto: By- og Kulturforvaltningen
Annonce

Odense: Du kender det godt. Du står og venter på, at rød bliver til grøn og du spilder tiden ligeså meget som under "eventuelt"-punktet ved et forældremøde.

Situationen kan aldrig blive farlig for dig eller andre. Men den autoritetstro, der er vokset i dig som efeu siden barnsben, blænder for den oplagte mulighed - bare at træde i pedalerne.

Men nu er det slut med at vente - i hvert fald i 11 signalregulerede T-kryds, som By- og Kulturforvaltningen har vurderet, at cyklisterne sagtens kan ignorere det røde lys i.

Det betyder, at cyklister fremover må cykle over - lige ud - for rødt lys, hvis der er plads. De har dog vigepligt for krydsende fodgængere og cyklister.

Løsningen har altid været lovlig at indføre, men nu sker det altså i Odense. Der er imidlertid enkelte T-kryds, som ikke får denne løsning, fordi der ikke er en gennemført cykelsti.

Formålet er at gøre det lidt nemmere at være cyklist i Odense, så flere vælger cyklen. Der er tale om en sikker løsning, der - som nævnt - er fuldt lovlig, og et dansk konfliktstudie viser tilmed, at: "der ikke kan påvises en øget risiko for konflikter mellem bløde trafikanter, når cyklister undtages signalet i overliggeren i signalregulerede T-kryds, idet begge afprøvede metoder viser faldende konfliktrisiko i efterperioden."

T-kryds

Åsumvej – Petersmindevej

Rugårdsvej – Fuglebakken

Rugårdsvej – Stadionvej

Rugårdsvej – Villestofte Skovvej

Hjallesevej – Ørnfeltvej

Hjallesevej – Niels Bohrs Alle

Næsbyvej – Åløkke Alle

Thomas B. Thriges Gade – Skibhusvej

Ejlskovsgade – Kottesgade

Ejbygade – Risingsvej

Munkebjergvej – Stærmosegårdsvej

Her er de 11 steder, hvor der bare kan blæses løs. Med forbehold for krydsende fodgængere og cyklister naturligvis. Kort: By- og Kulturforvaltningen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce