Annonce
Ugeavisen Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Bilen blev kastet en del meter tilbage efter påkørslen af træet. Politiet sigtede efterfølgende en mand for at være påvirket af euforiserende stoffer i forbindelse med ulykken. Privatfoto
Beboerne på Kancellivej i Odense har igennem længere tid advaret om, at der bliver kørt alt for stærkt på villavejen. I sidste uge gik det helt galt, da en påvirket bilist bragede ind i et vejtræ lige ved kvarterets legeplads. Kommunen har afvist at undersøge problemet.

Bolbro: Både Odense Kommune og Fyns Politi har for alvor sat fokus på problemet omkring vanvidsbilister, der kører hasarderet og alt for stærkt igennem byens store og små gader.

18 veje i Odense er i en handlingsplan blevet udpeget som særligt problematiske og som veje, hvor man med fordel kan sætte ind med vejbump, chikaner eller lignende, hvis politikerne kan blive enige om investeringen på 11 millioner kroner i forbindelse med efterårets budgetforhandlinger.

Der findes dog også andre villaveje, som ikke er blevet udpeget og hvor beboerne er bekymrede, fordi de oplever, at der bliver kørt alt for stærkt. Én af de veje er Kancellivej i Bolbro, hvor det i sidste uge var ved at gå helt galt, da en bilist bragede ind i et vejtræ tæt ved kvarterets legeplads.

Annonce

- Vi bliver selvfølgelig bange, når der sker sådan noget. Hvis det havde været en sommerdag, kunne der jo have været børn på legepladsen, da det skete, siger Tobias Brandt, der bor på Kancellivej med sin hustru og deres tre børn.

Beboerne på Kancellivej oplever jævnligt vanvidskørsel på vejen og ser allerhelst, at der blev etableret vejbump på vejen. Foto: Google Streetview

Tobias Brandt peger på, at bilen blev kastet flere meter tilbage efter sammenstødet med vejtræet, der skete kort efter klokken 21 i torsdags.

- Så han har jo haft godt med fart på. Og det oplever vi desværre ofte. Hvis det ikke er dagligt, er det i hvert fald flere gange om ugen, at vi kan høre eller se biler, der kører alt for stærkt, siger Tobias Brandt.

Flyttet trafik fra Stadionvej

Kancellivej ligger parallelt med Stadionvej, hvor der i dag er vejbump. Og det kunne beboerne på Kancellivej også godt tænke sig på deres vej.

- Der er ikke nogen tvivl om, at vi har fået mere af trafikken hos os, siden der kom vejbump på Stadionvej, og så snart at der er vejarbejde på Middelfartvej, så er det Kancellivej, man tager, selvom den slet ikke er indrettet til at tage så meget trafik. Så vi ville også meget gerne have vejbump her hos os, siger Tobias Brandt, der har boet på Kancellivej i seks år.

- I al den tid har vi haft problemer med trafikken på vejen og været bekymrede for, hvad der kunne ske.

Annonce

Afvist af kommunen

Flere beboere på vejen har forsøgt at gøre Odense Kommune opmærksomme på problemerne med trafikken på den relativt smalle villavej.


Vi bliver selvfølgelig bange, når der sker sådan noget. Hvis det havde været en sommerdag, kunne der jo have været børn på legepladsen, da det skete.

Tobias Brandt, beboer på Kancellivej


Indtil videre er beboernes klager dog blevet afvist. Det fortæller Jesper Bruun-Givskud, der bor på Kancellivej med sin hustru og deres to børn.

- Vi har ikke krævet alt muligt, men kunne i første omgang godt tænke os, at der blev lavet en ny trafiktælling og fartmåling, så man i det mindste kunne se på, om vi har ret i det, vi siger. Men vi er blevet blankt afvist, siger Jesper Bruun-Givskud, der også har undersøgt mulighederne for, at beboerne selv kunne få lavet en fartmåling på vejen.

- Men man må ikke bare lave sådan en måling selv, siger han.

Tobias Brandt er bekymret for, at det en dag går endnu mere galt, end det gjorde ved torsdagens påkørsel af vejtræet:

- Man får jo helt ondt i maven af at tænke på det. Var vedkommende kørt til venstre i stedet for højre, da han mistede kontrollen med bilen, var han kørt lige ind i et hus, hvor der bor en børnefamilie.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Odense Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce