Annonce
Ugeavisen Odense

Betina-morderen tilstod med det samme

Mordet på den unge studerende Betina Kjær Jørgensen blev en af de mest omtalte og efterforskede drabssager i Odense i nyere tid. Drabet foregik i baggården til Ungbo-kollegiet i Vindegade - inde bag porten i et cykelskur. Mange mand på politigården i Odense, herunder Hans Ole Jasper, kom til at arbejde på sagen i månedsvis Foto: Fyens Stiftstidendes pressefotosamling/Stadsarkivet

I 1992 blev den 20-årige medicinstuderende Betina Kjær Jørgensen fundet dræbt og voldtaget i cykelskuret inde bag porten på billederne her i Vindegade. Her boede hun på kollegium i bygningen, der tidligere var Arbejdernes Aktiebageri.

"Jeg blev orienteret samme aften, hun blev fundet, og bedt om at møde kl. syv næste morgen. Vi var mange på sagen, og der blev indrettet et særligt kontor med to ledere. På kontoret sad en kontordame, som uafbrudt førte protokol over sagens udvikling. Vi blev delt op i 10 grupper af to, og alle kom til at arbejde i temmelig lang tid med sagen,” fortæller kriminalbetjent Hans Ole Jasper i Odensebogen 2022, der netop er udkommet.

Betina-drabet havde stor bevågenhed, og ikke en dag gik uden avisomtaler. Hans Ole Jasper var med på opklaringsholdet, som efter to uger fik et gennembrud. Teknikerne havde identificeret to blodtyper: Betina Kjær Jørgensens og en fremmeds. Ud fra dem lavede politiet et regnestykke, som gav dem cirka 23.000 potentielle gerningsmænd i en by af Odenses størrelse.

Annonce

Der var altså noget at gå i gang med. Ikke mindst de ”fidusanmeldelser” der altid kommer i større sager. Gerningsmanden var A Rhesus positiv, så der var mange, som skulle afhøres, og den tog politiet en blodprøve af.

”Nr. 75 i rækken var en ganske ung mand. Han fik også taget en blodprøve. Dengang tog det seks uger, før man kunne få svar fra Retsgenetisk Afdeling ved Panuminstituttet i København. Men her gik det hurtigere. De ringede en fredag over middag. De mente, at de havde et match på blodet på hendes bukser og på manden.”

Det blev to af Jaspers kolleger, der hentede den unge mand i en lejlighed i Vollsmose, og de fortalte senere, at han tilstod, før de var kommet ud af lejligheden.

Under efterforskningen havde politiet opdaget, at nogle af den dræbtes ejendele var væk. Under afhøringen fortalte han, at han havde puttet det hele i en sportstaske sammen med et par vægte og smidt det ud fra Storebæltsfærgen, hvilket ingen på politigården troede på. Et par måneder senere blev der imidlertid ringet fra Korsør Politi. Her havde en fisker afleveret en taske, som han havde trukket op.

”Tasken blev hentet af Teknisk Afdeling og blev åbnet. Der lå hendes trusser, ur og vægtene, som skulle tynge dem ned. Hans forklaring passede altså. Han blev idømt livsvarigt fængsel, men er formentligt ude i dag. Det var jo i 1992,” fortæller Hans Ole Jasper.

Alle bygninger står som den aften i 1992. Porten ligger overfor Vindegade-indkørslen til Føtex. Foto: Hanne Kaarsted

Kilde: ”Nr. 75 i rækken var morderen. En odenseansk politimands erindringer” af Hans Ole Jasper i Odensebogen 2022. Odense Før & Nu laves i samarbejde med Odense Stadsarkiv

Annonce
Skibhus Avisen

Venner åbner ny kiosk på Skibhusvej: Ville hellere være selvstændige end arbejde for andre

Annonce
Ugeavisen Odense

Susanne er blevet oldermand: Det vigtigste er fagligheden og fællesskabet

Annonce
Ugeavisen Odense

James kom hjem til stor 'fuck'-finger malet på garagen: - Det her er ikke bare drengestreger

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

I Byen Odense-podcast: Nu kommer der mere liv på Flakhaven, kendt pub får makeover og er Odense ved at blive Danmarks svar på New York?

Ugeavisen Odense

Arbejdsulykke ramte hårdt: Michael fik først et job efter flere år med angst og stress

Ugeavisen Odense

Sexbrevkasse: Hvis kvaliteten af sexen er dårlig, er det helt naturligt ikke at få lyst

Ugeavisen Odense

Da min kone og jeg snakkede om døden, elskede jeg livet endnu højere

Skibhus Avisen

Fod på det: Neglenørden Tanja tilbyder fodmassage i tidligere gardinbutik - og snart er sexolog på vej

Dalum Hjallese Avis

De tre mænd her elsker deres "ekstra" hus: - Der er ingen, der tjener penge på det. De penge, vi får ind, bliver brugt

Ugeavisen Odense

- Du skal holde dig væk: Jens bøvler med muldvarpe, men kommunen forbyder ham at tage affære

Ugeavisen Odense

Børn i fokus: Castingbureau søger 3-12-årige til model- og filmarbejde

Lokalavisen Nordvest

Den yngste var 0, den ældste var 82: Fem generationer deltog i barnedåb

Ugeavisen Odense

EM-helt privat: Mathias Gidsels kæreste var utilfreds

Ugeavisen Odense

Når julelysene slukkes, tændes farverne i Brandts Klædefabrik: - Vi vil skabe en levende by i mørket

Ugeavisen Odense

Odense Zoo tænder igen for lysene: Sender gæsterne på en tur dybt under havets overflade

Annonce