Annonce
Ugeavisen Odense

Bilka blev lagt ned: - Jeg har set folk løbe rundt herinde

Også efter normal lukketid strakte køen sig fra den ene ende af varehuset til den anden, mens det sidste toiletpapir blev hamstret. Foto: Henrik Larsen
Der blev indledt et sandt stormløb mod Bilka i Odense i næsten samme øjeblik, at statsminister Mette Frederiksen sagde, at der ikke var tale om en fødevarekrise. Samtlige kasser blev åbnet, og åbningstiden udvidet.
Annonce

Odense: Da klokken var 23, og Bilka i Odense skulle lukke onsdag aften, strakte køerne sig fra den ene ende af varehuset til den anden.

Hamstringen blev indledt straks efter, at statsminister Mette Frederiksen havde sagt, at der ikke var tale om en fødevarekrise. Snart blev parkeringspladsen fyldt til randen. Flere kørte forgæves eller måtte holde længere væk.

- Jeg har set folk løbe rundt herinde, fortalte Sebastian Bach fra Dalum.

- Jeg vidste, at folk ville flyve herud med det samme. Jeg er lidt overrasket over, hvor vilde nogle folk er.

At han selv stort selv drog afsted med hast skyldes, at han ville være sikker på få bleer og modermælkserstatning. Da der over højtaleren blev lovet, at alle kunder ville få lov at betale, selv om den normale åbningstid var overskredet, tog Sebastian Bach det roligt.

Alle kasser var åbne, og foran alle var der lang kø. Indtil for en måned siden arbejdede Heidi Milgart selv i Bilka. Nu stod hun med en fyldt indkøbsvogn efter at have stået i kø en halv times tid.

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Normalt plejer der at være måske 50-100 kunder i den sidste time af åbningstiden, fortalte hun.

Hun havde også købt ind til sin søster, da det ikke havde været muligt for hende at få en parkeringsplads. I indkøbsvognen lå blandt andet basisvarer som rugbrød og havregryn. Eller det vil sige én pakke havregryn. Da hun var heldig at få fingre i den sidste af slagsen. Og et rigtigt rugbrød var det ikke. Mere groft sandwichbrød. De var for længst væk.

Sebastian Bach fra Dalum tog det roligt. Han var mest ude for at købe bleer og modermælkserstatning til sine to børn. Undervejs røg der også andre ting ned i vognen. Foto: Henrik Larsen
Annonce

Toiletpapir i høj kurs

Vidste man ikke bedre, skulle man tro, at hovedparten af kunderne med ét var blevet ramt af kollektiv diarré. Mange tog så meget toiletpapir, som det var muligt for dem at bære. Køkkenrulle blev der ligeledes taget så meget af, at pallerne snart stod tomme. Langtidsholdbare varer som eksempelvis pasta blev løbende kørt ind på paller.

Mange af de kunder, som Fyens.dk kontaktede ønskede ikke til citat at fortælle, hvorfor de handlede så sent og for manges vedkommende også fyldte vognen til randen. Flere par blev set bugserende rundt med hver sin vogn.

Der var også godt læs på vognen hos Seid Buzdalek. Han var så sådan ikke bange for, at der lige pludselig blive fødevaremangel. På den anden sker der ikke ved at sikre sig lidt, lød vurderingen. Og samme holdning havde Heidi Milgart tilsat bekymringen om, at forholdene i Danmark måske risikerer at blive forværret den kommende tid og nærme sig italienske tilstande, som hun udtrykte det.

Den voldsomme tilstrømning gjorde, at Bilka udvidede åbningstiden. Klokken 23.15 blev kunder endnu set gå ind i varehuset, hvor hylderne visse steder var så tomme, at det gav mindelser om tidligere tider i Østeuropa.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Ikke alle kunne holde sig vågne, mens man nærmede sig kassen. Foto: Henrik Larsen
Flere kunder blev set med tørklæder og masker for ansigtet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce