Annonce
Ugeavisen Odense

Biografdirektør kasserede 700 kilo gammelt slik

Der var mange søde tænder, der blev snydt, da de 700 kilo slik måtte kasseres. Arkivfoto: Birgitte Carol heiberg
Da corona-virussen lukkede det meste af Danmark ned, havde Nordisk Films biograf i Odense 700 kilo slik på lager, som måtte kasseres.
Annonce

Østre Stationsvej: I biografen på Odense Banegård Center er et hold ansatte i gang med at skille hele slikbutikken ad – nærmest i atomer. Der skal gøres grundigt rent, og det bliver der bogstavelig talt også denne mandag inden biografen kan åbne op igen efter to måneders nedlukning.

- Vi glæder os helt vildt til at se vores gæster igen, siger biografdirektør, John Phillipsen, der netop har bestilt nyt slik hjem til butikken.

Corona-nedlukningen tvang ham nemlig til at kassere 700 kilo slik, fordi det ville blive for gammelt, og det var ikke med hans gode vilje.

- Men vi har en række regler, vi skal følge nøje, og det gør vi også, siger han og fortæller, at corona-krisen kun har skabt endnu flere af slagsen.

- Vi har fået en masse retningslinjer, vi skal have implementeret, og vi skal have undervist vores personale i ekstra funktioner. Vi vil jo gøre biografbesøget til en så god oplevelse som muligt, så gæsterne føler, at man kommer ind et sted, hvor man kan føle sig tryg. De skal vide, at personalet vasker hænder og overholder alle regler, lyder det fra John Phillipsen, der håber, at gæsterne langsomt vil begynde at vende tilbage igen.

- I den store biograf er der normalt plads til 421 gæster, men med den pladsafstand, vi skal sørge for, kan der kun være omkring 270 gæster siger han.

Annonce

Forsigtig genstart

Men i løbet af sommeren regner han ikke med, at det vil skabe nogen stor udfordring.

- Vi skal være glade, hvis vi når op på 20 procent af den normale omsætning, og juni og juli er i forvejen en periode, hvor der ikke sker så meget i biograferne, så hvis der kun kommer 20 procent af gæsterne, så er der god plads mellem sæderne, og det er jo på en måde også positivt, siger John Phillipsen, der er glad på både sit personales og kundernes vegne over genåbningen.

- Det er superfedt. Vi har 49 ansatte, der glæder sig helt vildt til at komme tilbage igen, og så har vi jo små 400.000 gæster om året, der bruger biografen, og det er jo ret mange, lyder det fra John Phillipsen, der har planlagt en langsom genstart.

I første omgang holder biografen åben torsdag til søndag samt på helligdage. Der vil være mindst ét tomt sæde mellem hver gruppe af biografgæster, ligesom filmene programlægges således, at der aldrig vil være for mange mennesker på én gang i biograflobbyen, og så der er god tid til rengøring af salene mellem forestillingerne.

Desuden bliver gæsterne mødt af en vært, som byder velkommen, informere om retningslinjer, sikre god hygiejne og i det hele taget hjælper med at skabe en god oplevelse.

- Der er skilte, afstandsmarkører, håndsprit og selvfølgelig også både slik, kaffe, kolde sodavand og varme popcorn, så biografturen kan blive næsten, som den plejer, uden at vi går på kompromis med hygiejnen og trygheden, siger John Philipsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce