Annonce
Ugeavisen Odense

Black Friday bliver til Black Weekend

Black Friday plejer at være startskuddet til årets julehandel. I år bliver Black Friday til Black Weekend. Foto: Christina Jacobsen
Ensretning i gågaden og færre slagtilbud. Der bliver dog stadig tilbudsfest i Odense i forbindelse med Black Friday, som i år bliver til Black Weekend. Det sker for at undgå sammenstimlen i midtbyen.
Annonce

Lange køer foran butikkerne, ”begrænset antal”-tilbud og skilte, der lokker med vilde rabatter.

Sådan kender vi nok bedst den årlige og store handelsdag Black Friday, som år efter år slår rekorder og gør dankortene rødglødende.

Men som så meget andet, der skaber trængsel, er Black Friday i år undergået nogle ændringer for at blive mere corona-venlig.

Det betyder, at Black Friday i Odense midtby i år bliver til Black Weekend. Formålet er at sprede handlen over flere dage, og dermed håber Odense Cityforening på mindre trængsel i butikkerne og i gågaden.

- Håbet er, at byens borgere og gæster i den grad vil bruge vores midtby og benytte de ekstra timer, der nu åbnes for, og som har det ene formål at minimere trængslen i gaden. Traditionelt set gør rigtig mange odenseanere brug af byens restauranter og caféer og ikke mindst byens gode tilbud i forbindelse med Black Friday. Det får de nu mulighed for at gøre over en hel weekend, og det håber jeg, at de vil tage godt imod, lyder det fra Peter Bøgholm, som er direktør i Odense Cityforening.


Det er altafgørende for at bevare en aktiv og pulserende bymidte, at man benytter byens udbud, og det gælder alle former for udbud, detailhandel, caféer, restauranter og kulturtilbud, og heldigvis har de seneste måneder vist os, at trods corona vil folk i den grad gerne bruge byen. Derfor glæder vi os også til at tage imod dem til både den kommende Black Weekend og til julehandlen.

Peter Bøgholm, direktør i Odense Cityforening


Annonce

Opfordring til butikkerne

Cityforeningen opfordrer samtidig butikkerne til at sikre fire kvadratmeter pr. kunde og at skrue ned for aktiviteter, der potentielt set kan skabe kø og menneskemylder.

- I forlængelse af myndighedernes anbefalinger opfordrer vi butikkerne til ikke at lave ekstraordinære events, underholdning, smagsprøver og lignende i butikkerne. Det tager plads og kan skabe unødig kø. Der vil altid være plads til gode, attraktive tilbud, men vi opfordrer midtbyen til, at man er påpasselig med slagtilbud, som kan føre til uhensigtsmæssig trængsel, forklarer han.

Udover at opfordre til håndsprit og god afstand i butikkerne, har Odense Cityforening gjort et nyt tiltag for at gøre Black Weekend-handlen og den kommende julehandel tryg og sikker.

I gågaden bliver der trukket en lang, stiplet linje, som skal få gågadens besøgende til at holde til højre, som man kender det fra trafikken.

- Vi har løbende skiltet i gaderne med opfordring til at holde til højre. Det har vi gjort for at sikre en bedst mulig og gnidningsløs trafik. Det optimerer vi nu med en synlig linje i byens to hovedgågader Vestergade og Kongensgade som en hjælp til at få byens borgere og gæster til at huske budskabet om at holde til højre, fortæller Peter Bøgholm.

Annonce

Shop i de fysiske butikker

Black Weekend er resultatet af et samarbejde mellem cityforeningerne i landets fire største byer, og formålet er først og fremmest at gøre det sikkert for både butikkerne og kunderne at tage hul på årets julehandel.

Men håbet er også, at man med den udvidet tilbudsfest vil kunne trække kunderne ind i de fysiske butikker i stedet for at sende dem i onlinebutikkerne.

- Det er altafgørende for at bevare en aktiv og pulserende bymidte, at man benytter byens udbud, og det gælder alle former for udbud, detailhandel, caféer, restauranter og kulturtilbud, og heldigvis har de seneste måneder vist os, at trods corona vil folk i den grad gerne bruge byen. Derfor glæder vi os også til at tage imod dem til både den kommende Black Weekend og til julehandlen, lyder det fra Peter Bøgholm.

Black Weekend finder sted fra fredag 27. november til søndag 29. november. De vejledende åbningstider er fredag kl. 10 til 22 (kl. 6 til 23 i Magasin), lørdag kl. 10 til 16 (kl. 10 til 20 i Magasin) og søndag kl. 10 til 16 (10 til 20 i Magasin).

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce