Annonce
Ugeavisen Odense

Blinde berøvet: Hvem stjæler fra de blinde?

Kasseapparatet i Blindes Arbejde er indrettet, så de blinde også kan betjene det, men i fremtiden kan det måske blive vanskeligere, hvis den kontante beholdning ikke skal være tilgængelig. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Mandag nat er indbrudstyve brudt ind i håndværksbutikken Blindes Arbejde i Odense og har stjålet 1.200 kroner fra kassen, men det værste for de ansatte er den utryghed, de har fået på nethinden.
Annonce

Sdr. Boulevard: - Nu er der da heller ikke længere nogen, der er fredet i klasse A, siger Pia Bryld, der er daglig leder i den håndværksbutik, hvor fem synshandicappede producerer kvalitetshåndværk, som giver dem et indhold i livet og et lille beløb i foreningskassen.

Pia Bryld har selv det fulde syn, og hun bemærkede to damer, der ventede ved butiksdøren, da hun mødte ind på arbejde tirsdag 21. maj kl. 10 og tænkte, at det var kunder, der var tidligt på den.

- Men de havde set en knust rude og kunne ikke lide at gå derfra, for butiksdøren stod åben, fortæller den daglige leder, der hurtigt fik gjort sig et overblik over situationen.

- Indbrudstyvene havde åbnet skuffer og skabe og var gået direkte efter pengekassen, og vi kan jo kun takke vores skaber for, at det ikke var en flok unge mennesker, der skulle ind og vælte det hele, siger Pia Bryld.

Vi er jo lidt rystet over, hvad folk kan finde på. De blinde er jo en minoritet, hvor vi tænker, at de skulle være lidt fredet, men nu har der sat sig en skræk inde i dem

Pia Bryld

Annonce

Trykket stemning

Den daglige leder måtte bruge en del af tirsdagen på at berolige sine kolleger.

- Nogle af dem var allerede på værkstedet, for de var gået ind ad en anden dør og havde ikke lagt mærke til, at der havde været indbrud. De var naturligvis rystede, så jeg fortalte dem, hvad der var sket og havde dem med nede ved døren, så de ikke selv dannede sig nogle grimme billeder af situationen, siger hun og fortsætter.

- De har det ikke særligt godt med det og dagen var også lidt trykket, og de havde svært ved at koncentrere sig om arbejdet, siger hun og undrer sig over at netop deres butik var blevet udset til et indbrud.

- Det er jo ikke en butik, hvor det vælter ind med kunder og penge, og især sådan et sted som vores får de blinde jo en grim fornemmelse og bange anelser, hver gang de møder ind ad døren det næste stykke tid, for hvad nu, hvis der er nogen, spørger Pia Bryld retorisk, og kommer med en opfordring til eventuelle indbrudstyve.

- Uanset hvor langt man er ude i tovene, er der visse grupper i samfundet, man godt kan gå udenom, siger hun med et bønfaldende udtryk i stemmen.

Annonce

Færre kontanter

Nu vil Pia Bryld sammen med den håndfuld synshandicappede, der har deres daglige gang i Blindes Arbejde, finde ud af, hvordan de kan komme videre.

- Vi er jo lidt rystet over, hvad folk kan finde på. De blinde er jo en minoritet, hvor vi tænker, at de skulle være lidt fredet, men nu har der sat sig en skræk inde i dem, siger hun og nævner en løsning, som desværre ikke vil gøre det nemmere at drive forretningen på Sdr. Boulevard.

- Fremadrettet vil der ikke ligge nogle penge fremme. Nu må vi snakke om, hvad vi så gør for at undgå at have en kassebeholdning liggende. En mulighed er at opfordre kunderne til at betale med kreditkort, så vi ikke står i samme situation igen, siger hun og slår sin triste pointe fast.

- Vi vil jo ikke invitere den næste indbrudstyv til vores butik, lyder det kontant fra Pia Bryld.

Blindes Arbejde har til huse på Sdr. Boulevard 68 i Odense, hvor synshandicappede producerer håndlavede genstande i baglokalet. Arkivfoto: Kurt Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce