Annonce
Ugeavisen Odense

Borger finder trafikløsning i Højstrup

Karsten Langer har fundet en løsning på trafikproblemet i nærheden af, hvor han bor. -Hvis bare bilerne kunne køre ud ad Skjoldsvej mod højre ligesom på Snorresvej, ville det gavne trafiken i området, siger han. Foto Laura Rafn Chrisensen
I Højstrup kan letbanen komme til at give trafikale problemer for flere hundrede beboere, mener Karsten Langer, der selv peger på en løsning.
Annonce

Højstrup: Når letbanen står færdig, vil det betyde ændringer i de trafikale forhold for de bilister, der har udkørsel til Højstrupvej fra nord, og som tidligere kunne benytte fire tilgangsveje; Uffesvej, Frodesvej, Vermundsvej og Thorvalds Vænge – foruden den midlertidigt åbnede Skjoldsvej.

Beboelsesområdet nord for Højstrupvej får ifølge planen lukket for tre ud af fire tilkørselsveje. Grafik: Odense Letbane

- Allerede nu kan vi kun benytte Uffesvej og Skjoldsvej, men det er planen, at kun Uffesvej skal være tilgængelig for beboerne fremadrettet, siger Karsten Langer, som selv bor på Vermundsvej.

Annonce

Borgerforslag

Han har aktivt deltaget i beboermøder med letbanen og kommunen og fulgt med i planen for området. Derfor mener han, at en reducering af tilgangsvejene vil kunne skabe trafikpropper på sigt.

- Der er jo flere hundrede lejligheder med lige så mange biler, der skal ud og ind samme sted hver dag, siger han.

Men Karsten har fået øje på en løsning, som han mener vil kunne aflaste trafikken i området.

- Problemet omkring udkørslerne er, at der skal være et trafiksignal, hvis man skal krydse letbanen, men hvis man nu nøjes med at åbne en mulighed for højresving, så vil vi fortsat kunne køre ud på Rismarksvej fra Skjoldsvej, og det vil lette trafikken på Uffesvej, siger han.

Karsten Langer mener, at man ved at lade  Skjoldsvej fortsætte med at være åbnet, kan aflaste trafikken på Uffesvej. Foto Laura Rafn Chrisensen

Karstens idé er ikke grebet ud af luften, for kun 100 meter nede ad Rismarksvej er den løsning allerede taget i brug.

- På Snorresvej har de godt nok tilladt både indkørsel og udkørsel ved at gøre Rismarksvej bredere, men det er ikke umiddelbart muligt ved Skjoldsvej. Men vi kan jo så nøjes med en udkørsel. Det vil stadig lette trafikken i området, siger han.

Og den idé er ikke én, som Karsten har lagt i sin skrivebordsskuffe.

- Jeg sendte forslaget ind til kommunen i juni måned og har fået en bekræftelse på, at de har modtaget den, men jeg har ikke hørt fra dem siden, siger Karsten med en skuffet mine.

Annonce

Rettidig omhu

Lokalavisen Nordvest har 13. november taget kontakt til Odense Kommune for at høre, om der kan forventes et svar på Karstens forslag, og her har man lovet at undersøge sagen og komme med et svar.

Nu håber Karsten, at kommunen vil tage hans forslag alvorligt, så man undgår at havne i en uheldig situation, der kunne være undgået ved rettidig omhu.

- Letbanen er jo kommet for at blive, og det er også fint nok, men jeg forstår ikke, hvordan de kan planlægge, at så mange beboere pludselig skal nøjes med én tilkørselsvej, når der tidligere har været fire. Det må de kunne gøre noget bedre, lyder det fra Karsten Langer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Dialog med Nikotindjævelen

Annonce