Annonce
Ugeavisen Odense

Butikker og cafeer har ladet vente på sig i Odenses nye bydel: Men om lidt sker der noget

Langt de fleste boliger i de to store karreer her er for længst udlejet. Anderledes langsomt er det gået med erhvervslejemålene i stueetagen - men det ændrer sig i løbet af de kommende par måneder, mener udlejer. Foto: Steffen Nielsen
Mens langt de fleste boliger i de to store karreer ved Albani Torv og Fisketorvet for længst er revet væk, har det taget noget længere tid at få hul på udlejningen af erhvervslejemålene i de to bygninger. Men der sker snart noget, lover bygningernes ejere.

Odense: Der er stadig masser af plads, hvis man er forretningsdrivende og drømmer om en butik eller cafe i Odenses nye bymidte.

Alene i de to store karreer, som ligger ud til Albani Torv og Fisketorvet, er der i skrivende stund syv ledige erhvervslejemål.

For mens det allerede for efterhånden halvandet år siden faldt på plads, at første lejer i bygningernes stueplan blev Føtex Food, så er der endnu ingen andre, der er rykket ind.

Annonce

Det er dog helt naturligt, understreger Peter Olsson, der er ejendomsdirektør i AP Ejendomme, som ejer de tre bygninger Albani Karréen, Fisketorvs Karréen og Nørregadehuset.

- Vi har været lidt handicappet af, at udenomsarealerne først næsten lige er blevet færdig, så det har været lidt svært at komme rundt dernede på grund af byggeri af letbane og så videre. Så jeg kan godt forstå, hvis man som forretningsdrivende har været lidt afventende. Men det er heldigvis på plads nu, så nu er vi i fuld gang med udlejningen, fortæller ejendomsdirektøren, som forventer, at man vil begynde at se flere "udlejet"-skilte i vinduerne inden for de kommende par måneder.

- Vi er langt i forhandlingerne med flere virksomheder, så der kommer til at ske mere nu, det er der ingen tvivl om. Jeg er fortrøstningsfuld, for placeringen er jo helt perfekt. Du kan dårligt få en mere central placering, siger han.

Ledige erhvervslejemål i den nye bydel

I skrivende stund er der i alt ni ledige erhvervslejemål i den tidligere Thomas B. Thriges Gade.

De syv findes i AP Ejendommes bygninger omkring Fisketorvet og Albani Torv. De øvrige to er placeret i Carl Nielsens Kvarter og Oluf Bagers Plads.

Peter Olsson er da heller ikke hverken overrasket eller bekymret over, at der fortsat mangler at blive udlejet syv erhvervslejemål.

- Det ville have været overraskende, hvis der var mange forretningsdrivende, der ville åbne, inden de overhovedet havde overblik over, hvordan for eksempel adgangsvejene kommer til at se ud, siger han.

Fart på boliger

Mens det har taget tid at få butikker og cafeer til at flytte ind i den nye bydel,  er der anderledes fart på, når det kommer til at få udlejet de mange lejligheder i bygningerne.

Af de 89 lejligheder i Albani Karréen er blot tre således ledige i øjeblikket, mens det i Fisketorvs Karréen gælder fem ud af 95 lejligheder.

- Lejlighederne er blevet godt udlejet, og der er stor efterspørgsel efter dem. Folk har lige villet se det endelige resultat, inden de vil flytte ind, men så har vi også set en ketchupeffekt, siger Peter Olsson.

Det har været lidt svært at komme rundt dernede på grund af byggeri af letbane og så videre. Så jeg kan godt forstå, hvis man som forretningsdrivende har været lidt afventende.

Annonce
Ugeavisen Odense

Cirkusteltet bliver slået op i Odense for første gang i tre år

Annonce
Ugeavisen Odense

Specialbutik med mange år på bagen rykker ind i Odenses gågade: - Vi føler, at vi hører til herinde

Annonce
Ugeavisen Odense

Gammel, centralt beliggende autoværksted lukker, men Søren er ikke færdig: Vender tilbage til der, hvor det hele startede - under nyt navn og med makker

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Ugeavisen Odense

Vask på abonnement: Wash World åbner bilvask ved Bilka

Ugeavisen Odense

Et mekka for de mindste: Stort legetøjsmarked på Flakhaven

Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Ugeavisen Odense

Chef og ansat bytter rolle efter 25 år: - Jeg har altid holdt virkelig meget af Dorte, ellers kunne vi ikke gøre det her

Ugeavisen Odense

Bobler hos Recordpusher: Champagnefestival varmer op med konkurrencer og vinyl

Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Ugeavisen Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Ugeavisen Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Ugeavisen Odense

- Der er nogen bag døren: Imens mand stod i badet, listede fremmed kvinde sig ind i hans hjem

Ugeavisen Odense

Hans og Martin er de sidste, der er sammen med dem, du har elsket: - Jeg kan stadig få en klump i halsen, når jeg læser hilsenerne på kisten

Ugeavisen Odense

Odenses krematorie er presset til bristepunktet - bedemænd afvist i døren: - Der har ikke været plads til flere døde

Annonce