Annonce
Ugeavisen Odense

Butiksnyt: Bæredygtigt design i Brandts

Butikken er beliggende i Brandts Passage. Morten Underbjerg og Nathalie Gaia Dahl deles om butikslokalet i nummer 23. Foto: Hasse Frimodt
Nathalie Gaia Dahl og Morten Underbjerg driver hver deres virksomhed i Brandts Passage 23.
Annonce

I Brandts Passage 23 er Nathalie Gaia Dahl gået sammen med Morten Underbjerg om at deles om et fælles butikslokale.

Nathalie er indehaver af virksomheden Von Linné og Morten af virksomheden Le Pirol. Begge virksomhedsejere der går op i at lave bæredygtige produkter.

Nathalie Gaia Dahl indehaver af Von Linné i Brandts Passage 23. Foto: Hasse Frimodt

Nathalie, der står bag virksomheden Von Linné designer og sælger unika plantetryk på kasserede tekstiler fra den danske industri. Tekstiler, som ellers ville være sendt på forbrændingen. Tekstilerne bliver blandt andet lavet til vægttæpper, duge, poser, puder og billeder.


Vi håber, at vi med vores syn på økologi og bæredygtighed kan være med til at informere borgerne i Odense, hvordan bæredygtighed kan se ud

Nathalie Gaia Dahl


- Jeg kom i gang, fordi min bror arbejdede hos De Forenede Dampvaskerier. Han fortalte mig om, at der ofte kasseres super gode tekstiler hos Dampvaskeriet, fordi pletterne ikke kunne gå af i vaskeriet. Det er super gode tekstiler, som jeg så muligheder i at genbruge. Jeg opgraderer disse tekstiler til bæredygtige interiørartikler ved at dekorere dem med unikke planteprint, der f.eks. kan dække pletter, der ikke kunne komme af ved vask, og som var grunden til, at tekstilerne blev kasseret, siger Nathalie.

Plantetrykkene laver hun med ukrudtsplanter, som hun finder i den indre by eller ude i naturen. Hun fremstiller i sit eget værksted i midtbyen boliginteriør med plantetryk. Du finder f.eks. puder, vægtæpper, duge, bordløber, muleposer og billeder hos Von Linné.

- Jeg håber på, at vi alle vil begynde at tænke mere bæredygtigt og være med til at passe på Jordens ressourcer, og har man lyst til at følge fremstillingen af mine produkter, så tag et kig på min instagram profil von.linne.circular.studio, siger Nathalie.

I butikken i Brandts møder man også Morten Underbjerg, som er uddannet designer i London. Morten flyttede fra Hamborg til Odense for knap tre år siden.

- For et par år siden startede jeg virksomheden Le Pirol. En virksomhed, hvor jeg laver danskproduceret strik til både mænd og kvinder i økologisk bomuld og uld. Alle produkterne er GOTS certificerede (The Global Organic Textile Standard), siger Morten.

Le Pirol tager udgangspunkt i Nordisk design.

Morten Underbjerg, indehaver af Le Pirol i Brandts Passage 23. Foto: Hasse Frimodt

- Vi har i Norden en lang tradition for strik. Det er den historie, jeg bliver inspireret af, ligesom den nordiske natur inspirerer mig. Jeg gør det simpelt. Jeg forhandler kun to forskellige materialer, som er økologisk marino uld og økologisk bomuld. Begge produkter er det ypperste indenfor certificering af økologi, siger Morten.

Le Pirol startede for et par år siden i Mortens private hjem men er nu flyttet ind til Brandts Passage 23.

- Ligesom Nathalie går jeg også op i bæredygtighed, og at tingene er dansk designet og økologiske. Jeg glæder mig over at kunne dele butikslokalet her i dejlige Brandts Passage sammen med Nathalie. Vi mener begge, vi kan få god synergi ud af at dele lokale sammen og bruge hinandens erfaring og syn på tingene, siger Morten.

For både Nathalie og Morten er der en større mening med deres virksomheder og måden de driver dem på.

- Vi håber, at vi med vores syn på økologi og bæredygtighed kan være med til at informere borgerne i Odense, hvordan bæredygtighed kan se ud. Jeg håber, at folk efter et besøg hos os, går inspirerede hjem, og forhåbentligt kan se, at man sagtens kan skabe et fedt hjem eller være velklædt i noget, der er godt for miljøet og bæredygtigt. At man ikke kun kan se smarte ud i noget, der måske er lavet af små børn i udlandet men er lokalt håndværk, siger Nathalie.

Le Pirol og Von Linné har fået hjælp af virksomhederne Skagerak og Le Klint, som har stået for indretningen af butikken.

- De er to virksomheder som ligesom os deler samme syn på bæredygtighed og lokalt håndværk. Vi er meget stolte af vores indretning, og på de få uger vi har ligget i Brandts Passage, har vi fået mange forespørgsler på interiøret, siger Morten Underbjerg.

Fakta

Brandts Passage 23

Le Pirol, indehaver Morten Underbjerg

Von Linné, indehaver Nathalie Gaia Dahl

Hjemmeside: www.lepirol.com

Hjemmeside: www.vonlinnestudio.com

Butikken har åbent tirsdag-fredag kl. 11-17.30 samt lørdag kl. 10.30-14

Nathalie og Morten her fotograferet sammen. Foto: Hasse Frimodt

Men skulle man komme til en lukket dør, og der er lys i butikken, så er man velkommen til at banke på. Så åbner vi meget gerne op, hvis vi sidder derinde. For det er ofte sådan, at vi også sidder og arbejder på nye designs, når butikken er lukket, siger Morten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce