Annonce
Ugeavisen Odense

Bykirken søger 150 trængte familier: Uddeler julemad til en værdi af 105.000 kroner

Fuldt opdækket julebord med flæskesteg, rødkål og varm leverpostej. Måske nogenlunde sådan ser julehjælpen ud. Foto: Mogens Flindt/NF/Ritzau Scanpix
Torsdag den 19. december uddeler Bykirken julehjælp til 150 trængte familier. Julehjælpen indeholder julemad til en værdi af 700 kroner per familie. Dertil kommer gaver til børnene.
Annonce

Odense: Siden 2002 har Bykirken i Odense hvert år uddelt 150 julepakker med mad og andet godt, som hører sig til en traditionel dansk juleaften. Sågar juletræer har der et enkelt år været mulighed for at få med i pakken.

I år må man undvære juletræer, men til gengæld er der ud over mad til en værdi af 700 kroner også gaver til børnene med i julepakkerne.

- Vi gør det, fordi vi mener, det er vigtigt, at alle børn i Danmark får lov til at mærke, at der er tydelig forskel på juleaften og alle andre aftener, erklærer kirkens præst, Claus Bækgaard.

- I Danmark er der mange forventninger knyttet til en jul. Der skal være god mad, godter, juletræ og hygge samt gaver. At sidde med næsten ingenting juleaften, mens alle andre hygger sig, er en smertelig oplevelse, siger han.

Langt de fleste af tingene i julehjælpen fra Bykirken er sponsoreret af dagligvarebutikker i Odense, mens gaver til børnene købes af Bykirkens samt Odense Gospel Choirs medlemmer. Ud over de sponsorerede varer skal Bykirken samle yderligere 25.000 kroner ind – indsamlingerne vil foregå dels ved kirkens gudstjenester i den kommende tid og dels i forbindelse med en julekoncert med Odense Gospel Choir.

Ønsker man at komme i betragtning til julehjælpen fra Bykirken, skal man bo i Odense Kommune og være økonomisk udfordret. Man kan ansøge frem til den 19. november ved at sende en mail til julehjaelp@bykirken.dk.

Ansøgere, som godkendes til at modtage julehjælpen, får direkte besked.

Uddelingen af julehjælpen vil finde sted torsdag den 19. december i Bykirken, Østergade 57-59, 5000 Odense C.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce