Annonce
Ugeavisen Odense

Café-ejer i Odense vil holde åbent efter klokken 22: - Jeg er klar til at diskutere politiet ihjel

Ejeren af Den Smagløse Café, Philip Dudzinski, vil åbne caféen den 28. juni og droppe alle restriktioner - med mindre, der sker noget politisk, som gør, at caféen kan overleve. Foto: Christina Jacobsen
70 procent af hans omsætning ligger efter klokken 22. Og med udsigt til, at hjælpepakkerne forsvinder den 27. juni, kommer ejeren af Den Smagløse Café med et provokerende nødråb: Vi åbner igen med fuld skrue, hvis ikke der sker noget.

Odense:  Selv kalder han det en bevidst provokation. At Den Smagløse Café i Vindegade efter planen skal åbne igen den 28. juni helt som før corona - altså med åbningstider til efter midnat og ingen restriktioner.

For Philip Dudzinski, som ejer caféen, ønsker at gøre opmærksom på den håbløse situation, han og mange andre er havnet i. Hjælpepakkerne står nemlig til at blive udfaset her den 27. juni, men coronarestriktionerne ser ud til at blive fastholdt.

Og det er en reel dødsdom, siger Philip Dudzinski:

Annonce

- Man kan ikke bare sige, at jeg skal lukke klokken 22 og dermed smide 70 procent af min forretning væk. Og hvis jeg ikke kan leve af det, må jeg bare lukke. Jeg har altså brugt 25 år på at bygge min forretning op. Det er min pensionsopsparing. Og jeg synes ikke, det er ikke en fair måde at blive behandlet på. Det er uanstændigt.


Jeg kunne også finde på at lave en crowfunding, hvor folk kan være med til at betale bøderne. Og så have åbent en uges tid. Så vil jeg filme det og prøve at debattere politiet ihjel.

Philip Dudzinsky, ejer af Den Smagløse Café


Problemet er, at han som caféejer ikke ved, hvad der skal ske efter den 27. juni.

- Måske bliver hjælpepakkerne udfaset over længere tid, men vi får ikke noget at vide, siger han.

To løsninger

Ifølge Philip Dudzinski er der to mulige løsninger på problemerne.

Den første løsning handler om at yde kompensation for den tabte fortjeneste. Den anden om at udfase coronarestriktionerne.

I dag er det et krav, at gæster skal vise coronapas eller en gyldig negativ coronatest, hvis man vil på restaurant, bar eller café. Sidste omgang langes over disken klokken 22, og en time senere lukkes helt ned. Derudover er der krav om at bære mundbind, medmindre man sidder ned.

Den Smagløse Café har forsøgt at få forretningen til at spille under de vilkår, men er nu lukket igen. For selv om hjælpepakkerne er en underskudsforretning, er minusset her mindre end ved at holde åbent.

- Der kommer ikke nogle det meste af ugen. Folk gider ikke alle de her test hele tiden, forklarer Philip Dudzinski.

Det siger folk på Facebook

Den Smagløse Café har fået utallige støtteerklæringer på sin Facebookside, iblandet et par kritiske røster. Her er et varieret udsnit:

Ditte Christina Lustrup: Respekt til jer for at åbne igen uden restriktioner - det er jo, som I selv siger, gak-gak med alle de regler. Ville være dejligt at se flere caféer gøre det samme. Jeg glæder mig til at komme forbi d. 28.

Peter Kjeldsen Jensen: Det bliver en fest for coronabenægtere, mundbindsmodstandere og dem, der ikke vil testes. Lyder som en god idé at samle dem på et sted. God fest!

Anders Houmøller Thomsen: 30.000 glade Brøndby-fans viste vejen - og der skete nul og niks. Ud med coronapas, massetest-vanvid og alle de professionelt bekymrede - og ind med livsglæde og frihed.

Adam Hansen: Jeg er bestemt ikke fortaler for alle de restriktioner og tests. Men det der er simpelthen smagløst og tåbeligt. Men tillykke med bøderne.

Tina Christiansen: Endelig en café-ejer der tør sige fra! Kæmpestor respekt Civil ulydighed er den eneste vej frem nu. Mette Frederiksen vil som bekendt ikke garantere, at restriktionerne bliver fjernet igen. Så må vi fjerne dem for hende. Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt!

Steen Andersen: Restriktionerne har vel nærmest fået en religiøs karakter. Enten tror man eller også gør man ikke. Personligt er jeg ateist.

Annonce

Diskutere politiet ihjel

Den Smagløse Café har fået masser af støtteerklæringer på Facebook, efter beslutningen om at åbne den 28. juni med fuld skrald blev meldt ud.

Philip Dudzinsky håber, hans initiativ kan få andre til at tage bladet fra munden og protestere. Og at nogen vil finde en løsning inden da.

Det er som bekendt ulovligt at holde åben uden restriktioner - og efter klokken 23. Ejeren kan derfor se frem til en massiv bøderegn, hvis han går alvor af sin provokation.

Philip Dudzinsky er dog klar til at åbne den 28. juni og tage bøden den første dag, bare som en manifestation.

- Det er jo et nødråb og et vink med en vognstang. Jeg kunne også finde på at lave en crowfunding, hvor folk kan være med til at betale bøderne. Og så have åbent en uges tid. Så vil jeg filme det og prøve at debattere politiet ihjel. At tage provokationen så langt ud, siger han.

- Hvis ikke der sker noget inden den 27. juni, kunne det godt ende der.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce