Annonce
Ugeavisen Odense

Capri genåbner

Sådan så det gamle Capri ud - det nye får et ansigtsløft, men ånden er den samme, lover folkene bag. Arkivfoto
Ristorante Capri genopstår efter en kraftig ‘ansigtsløftning’. Francesco Aversa har haft restauranten de sidste 40 år har nu givet pizzaspaden videre til brødrene Foschi fra Restaurant Fynboen.
Annonce

Der gik et chok gennem mange, da nyheden om lukningen af Restaurant Capri i februar kom ud.

Nu kommer endnu et. Carpi genåbner. Det skriver folkene bag i en pressemeddelelse, som du kan læse her:

- På Capri tror vi på traditioner og på familie, siger Luciano Foschi der sammen med sin bror Stefano genåbner Capri.

Begge brødre husker deres utallige besøg på Ristorante Capri igennem deres opvækst, og det var også på Capri, at Stefano trådte sine første skridt som kok. Stefano, som har vundet Schiøtzprisen to gange i træk med Restaurant Fynboen, skal stå for at designe menuen på Capri, og kommer selv til at stå i køkkenet.

- Jeg har et dedikeret og dygtigt hold med, og vi glæder os utroligt meget til at vise Capri frem fra en ny side.

Men Capris gamle stamgæster skal ikke være nervøse for, at Capri mister sin sjæl med de nye ejere. Stedet bærer stadig præg af Francesco Aversas eklektiske og personlige stil og den hyggelige stemning er bevaret.

- Det er vigtigt for os, at Capri ikke mister sin ånd og sine særegne karaktertræk, som en hyggelig, spøjs og uformel restaurant, hvor alle kan føle sig velkomne, fortæller Luciano, og fortsætter:

- Vi kom her jo begge som børn, og det var een af mine yndlings restauranter. Og det vil vi gerne ære, når vi fører Capri videre. Vi er jo kommet her siden vi blev født, ja faktisk mødte vores forældre hinanden heroppe for 37 år siden.

Annonce

Ægte italiensk ophav

- Vi er begge halvt italienske, halvt danske, og det vil kunne ses i vores menukort, siger Stefano Foschi, og fortsætter:

- Vores italienske side stammer fra vores far Fulvio, som også er kok.

Fulvio har været på besøg fra Italien og han har været med til at give input til hvad der skal på menukortet;

- Ja, bølgerne går højt når vi diskuterer mad, griner Stefano

- Vi har alle tre en stor passion for mad, og diskussionen om, hvornår noget er autentisk italiensk, eller blot er en dansk efterligning bliver vi aldrig trætte af!

Luciano fortsætter;

- Men vi vil ikke lave det alt for klassisk italiensk, for os vil det være en hyldest til det italienske køkken, men på vores egen måde.

Stefano startede sin karriere som kok på Capri, da han var 15 år gammel. Her var han i 5 år, inden udlængslen trak ham til Italien hvor han var et halvt år på det populære italienske spisested “Bastiàn cuntràri”. Derefter var han både forbi Signatur i københavn og Pasfall i Odense inden han trådte sine egne veje og åbnede Sæson Spisested.

- Jeg har altid været drevet af en trang til at forny mig selv og udvikle mig, og med Capri får jeg mulighed for at tage alt det jeg har lært, og bringe det sammen med det Italienske køkken, som jeg altid har stået mit hjerte meget nær, fortæller han.

Ristorante Capri starter blidt op i næste uge hvor de deltager i ‘Spis og Støt’. Her har de sammensat en spændende tre retters menu, med inspiration fra støvlelandet. Dog har de tilsat noget af den magi, de er kendt fra på Fynboen:

- Der skal både være noget af det alle kender Capri for, og så har vi tryllet lidt med nogle af klassikerne, lover Stefano Foschi, og fortsætter;

- Jeg glæder mig så meget til at komme i gang og overraske alle der kender Capri, med et frisk twist på nogle af de kendte klassikere!

Efter Spis og Støt, tager Capri for alvor fat med en ny og omfattende tasting menu, hvor kærligheden til det italienske køkken er i højsædet. Derudover vil der være et mindre udvalg af ala carte retter, baseret på tasting menuen, samt selvfølgelig en håndfuld særligt udvalgte og ret ambitiøse pizzaer.

Capri genåbner 29. maj

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce