Annonce
Ugeavisen Odense

Christian har startet sin egen kaffebar i Odense: - Jeg var blevet træt af dårlig kaffe og dårlige chefer

Christian Hansens har droppet sit faste arbejde og har startet sin egen kaffebar i krydset ved Vindegade og Klostervej. Foto: Kurt Rasmussen
Efter at Christian Hansen fik smag for kaffe, har han drømt om at starte sin egen kaffebar, og den er netop blevet en realitet.

Centrum: Kafferisteriet hedder den hyggelige kaffebar, der er dukket op på hjørnet af Vindegade og Klostervej. Her har Christian Hansen siden 1. april lejet sig ind på en stand, og mandag 2. maj, var han klar til at åbne officielt.

- Jeg havde jo allerede købt vognen og alle kafferemedierne, og pludselig så jeg, at denne her stand var ledig, og så gik det stærkt, siger han og fortæller, at han har været ansat i forsikringsbranchen de seneste 10 år.

- Men der skulle ske noget andet. Jeg var blevet træt af dårlig kaffe og dårlige chefer, så jeg sagde mit job op, siger han med et smil og fortæller, at han egentlig fandt smagen for kaffe i en sen alder.

Annonce

- Jeg kunne faktisk ikke lide kaffe, før jeg smagte en helt friskristet kaffe, og så begyndte jeg at gå op i, hvorfor friskristet kaffe smager så meget bedre end den, jeg fik hos min mormor. I dag kan jeg slet ikke få mig selv til at drikke supermarkedskaffe, siger han.

Christian Hansen har gennem flere år dyrket sin kaffepassion på hobbyplan, men nu er han gået all in med sin kaffevogn. Foto: Kurt Rasmussen

Specialimporterede bønner

Christian Hansen startede med at lave kaffe på hobbybasis og har opgraderet på maskiner og bønner hen ad vejen.

- Jeg har fundet ud af, hvad jeg godt selv kan lide. Jeg ved jo ikke, om det kun er mig, der klapper i hænderne, men jeg har fået rigtig meget ros for mine bønner, siger han og forklarer, at de er særligt udvalgte.

Jeg kunne faktisk ikke lide kaffe, før jeg smagte en helt friskristet kaffe, og så begyndte jeg at gå op i, hvorfor friskristet kaffe smager så meget bedre end den, jeg fik hos min mormor.

Christian Hansen

- For eksempel har jeg selv været nede at besøge farmen i Papua New Guinea, som er en af mine leverandører, og ellers har jeg en agent, jeg stoler rigtig meget på, og som er ude at teste bønnerne, inden jeg bestiller dem hjem, siger han.

Og der er kun speciality-kaffe på hans menukort.

Christian Hansen importerer sine bønner direkte fra producenterne og får dem leveret til sin ejendom i Lumby, hvorfra han også sælger friskristede bønner. Foto: Christian Hansen

- Man rater kaffe mellem 60 og 100, og jeg har kun kaffe, der er ratet over 85. Alt sammen økologisk og kun fairtrade, dvs. ingen sprøjtegifte og ingen børnearbejdere, siger han og udstråler en god portion passion.

- Det er noget af et skifte for mig at gå helhjertet ind i det her, men det er noget, jeg gerne har villet i mange år. Jeg har altid drømt om at have en kaffebar, og det her er jo en nem måde at få den på, siger han.

Kaffebaren har også te og kakao på menukortet, men det er kaffen, der er omdrejningspunktet. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Egen kafferister

Og det lader til, at den 35-årige kaffeentusiast har fundet sin rette hylde, som han står der i sin 30 år gamle Peter Larsen Kaffevogn, som han har sat i stand fra A til Z – og endda med sin egen kafferistermaskine.

- Jeg rister bønnerne selv for at kaffen skal være så frisk som muligt, siger han og giver en detaljeret forklaring på, hvordan han benytter sine sanser for at sikre den helt rigtige ristning.

Der bliver brugt flere forskellige sanser, når Christian Hansen rister sine bønner. - Der er kun én dommer og det er smag. Kaffen skal sgu smage godt, siger han. Foto: Kurt Rasmussen

- Jeg lytter og dufter, og når bønnerne er begyndt at cracke, så er det spørgsmålet, hvor lang tid de skal have alt afhængigt af, om kaffen skal være lysristet eller mellemristet, eller hvis den skal være til espresso, for så skal den helst være helt mørk, siger han og fortæller, at han er overrasket over, hvor mange danskere, der kommer for at få en dobbelt espresso.

- I Italien går de meget op i at drikke stærk kaffe for at få det her skud energi, og efter klokken 10 kigger de dumt på dig, hvis du spørger efter en cafe latte eller en cappuccino, siger han og bløder en smule op på den italienske model.

- Jeg kan godt lide stærk kaffe, der smager af noget, men jeg kan godt finde på at drikke den med mælk – også efter klokken 10, lyder det fra Christian Hansen.

Annonce
Ugeavisen Odense

Cirkusteltet bliver slået op i Odense for første gang i tre år

Annonce
Ugeavisen Odense

Specialbutik med mange år på bagen rykker ind i Odenses gågade: - Vi føler, at vi hører til herinde

Annonce
Ugeavisen Odense

Gammel, centralt beliggende autoværksted lukker, men Søren er ikke færdig: Vender tilbage til der, hvor det hele startede - under nyt navn og med makker

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Ugeavisen Odense

Vask på abonnement: Wash World åbner bilvask ved Bilka

Ugeavisen Odense

Et mekka for de mindste: Stort legetøjsmarked på Flakhaven

Dalum Hjallese Avis

Line er sprunget ud som bæredygtig blomsterbonde i udkanten af Odense: - Jeg havde egentlig forestillet mig, at folk ville synes, jeg var småtosset

Ugeavisen Odense

Chef og ansat bytter rolle efter 25 år: - Jeg har altid holdt virkelig meget af Dorte, ellers kunne vi ikke gøre det her

Ugeavisen Odense

Bobler hos Recordpusher: Champagnefestival varmer op med konkurrencer og vinyl

Dalum Hjallese Avis

En tatovering hjalp Maria til at bearbejde sorgen over sin dødfødte datter: - Lige så snart, jeg kan mærke nålen på min krop, løser det op for noget

Ugeavisen Odense

- De prøver at overdøve hinanden: Naboerne har fået nok af høj musik i Odenses parker - vil tage drastiske metoder i brug

Ugeavisen Odense

- Sådan én har jeg sgu aldrig set før: Vaks zoo-gæst fik øje på noget, der hang fra tigeren - nu er dyrepasserne ham 'evigt taknemlig'

Ugeavisen Odense

- Der er nogen bag døren: Imens mand stod i badet, listede fremmed kvinde sig ind i hans hjem

Ugeavisen Odense

Hans og Martin er de sidste, der er sammen med dem, du har elsket: - Jeg kan stadig få en klump i halsen, når jeg læser hilsenerne på kisten

Ugeavisen Odense

Odenses krematorie er presset til bristepunktet - bedemænd afvist i døren: - Der har ikke været plads til flere døde

Annonce