Centrum: Kafferisteriet hedder den hyggelige kaffebar, der er dukket op på hjørnet af Vindegade og Klostervej. Her har Christian Hansen siden 1. april lejet sig ind på en stand, og mandag 2. maj, var han klar til at åbne officielt.
- Jeg havde jo allerede købt vognen og alle kafferemedierne, og pludselig så jeg, at denne her stand var ledig, og så gik det stærkt, siger han og fortæller, at han har været ansat i forsikringsbranchen de seneste 10 år.
- Men der skulle ske noget andet. Jeg var blevet træt af dårlig kaffe og dårlige chefer, så jeg sagde mit job op, siger han med et smil og fortæller, at han egentlig fandt smagen for kaffe i en sen alder.
- Jeg kunne faktisk ikke lide kaffe, før jeg smagte en helt friskristet kaffe, og så begyndte jeg at gå op i, hvorfor friskristet kaffe smager så meget bedre end den, jeg fik hos min mormor. I dag kan jeg slet ikke få mig selv til at drikke supermarkedskaffe, siger han.
Specialimporterede bønner
Christian Hansen startede med at lave kaffe på hobbybasis og har opgraderet på maskiner og bønner hen ad vejen.
- Jeg har fundet ud af, hvad jeg godt selv kan lide. Jeg ved jo ikke, om det kun er mig, der klapper i hænderne, men jeg har fået rigtig meget ros for mine bønner, siger han og forklarer, at de er særligt udvalgte.
Christian HansenJeg kunne faktisk ikke lide kaffe, før jeg smagte en helt friskristet kaffe, og så begyndte jeg at gå op i, hvorfor friskristet kaffe smager så meget bedre end den, jeg fik hos min mormor.
- For eksempel har jeg selv været nede at besøge farmen i Papua New Guinea, som er en af mine leverandører, og ellers har jeg en agent, jeg stoler rigtig meget på, og som er ude at teste bønnerne, inden jeg bestiller dem hjem, siger han.
Og der er kun speciality-kaffe på hans menukort.
- Man rater kaffe mellem 60 og 100, og jeg har kun kaffe, der er ratet over 85. Alt sammen økologisk og kun fairtrade, dvs. ingen sprøjtegifte og ingen børnearbejdere, siger han og udstråler en god portion passion.
- Det er noget af et skifte for mig at gå helhjertet ind i det her, men det er noget, jeg gerne har villet i mange år. Jeg har altid drømt om at have en kaffebar, og det her er jo en nem måde at få den på, siger han.
Egen kafferister
Og det lader til, at den 35-årige kaffeentusiast har fundet sin rette hylde, som han står der i sin 30 år gamle Peter Larsen Kaffevogn, som han har sat i stand fra A til Z – og endda med sin egen kafferistermaskine.
- Jeg rister bønnerne selv for at kaffen skal være så frisk som muligt, siger han og giver en detaljeret forklaring på, hvordan han benytter sine sanser for at sikre den helt rigtige ristning.
- Jeg lytter og dufter, og når bønnerne er begyndt at cracke, så er det spørgsmålet, hvor lang tid de skal have alt afhængigt af, om kaffen skal være lysristet eller mellemristet, eller hvis den skal være til espresso, for så skal den helst være helt mørk, siger han og fortæller, at han er overrasket over, hvor mange danskere, der kommer for at få en dobbelt espresso.
- I Italien går de meget op i at drikke stærk kaffe for at få det her skud energi, og efter klokken 10 kigger de dumt på dig, hvis du spørger efter en cafe latte eller en cappuccino, siger han og bløder en smule op på den italienske model.
- Jeg kan godt lide stærk kaffe, der smager af noget, men jeg kan godt finde på at drikke den med mælk – også efter klokken 10, lyder det fra Christian Hansen.