Annonce
Ugeavisen Odense

Lyt til førstesinglen her: Sortseer så lyset i popmusikken

Patrick Rosenfeldt og Anders Vohs udgiver fredag den 26. februar singlen "Virkelig". Pressefoto
Egentlig betegnede de sig som metalmusikere, men da Patrick Rosenfeldt og Anders Vohs drak sig fulde til lyden af dansk popmusik, blev nye toner født. Nu er de selv klar med deres første popudgivelse "Virkelig".

De to odenseanere Patrick Rosenfeldt og Anders Vohs har brugt corona nedlukningerne til at producere musik.

Patrick er tvangslukket tatovør, hvor han driver Black Forest Tattoo, og Anders er underviser på Lilleskolen for voksne. Begge har de en stor passion for musik, hvilket også var det, der førte dem sammen for omkring seks år siden i øvelokaleforeningen Kansas City i Odense.

- Vi kom begge i Kansas City, hvor vi benyttede øvelokalerne derude. Jeg gik forbi et øvelokale med en band -kammerat for seks år siden, og her hørte vi, hvor fedt Anders spillede på sin guitar. Vi tog fat i ham, for vi manglede en dygtig guitarist til et kommende band. Anders var frisk på at spille med, og det blev starten på metalbandet "When water runs deep", siger Patrick Rosenfeldt.

Sortseer hedder pop/rockbandet med Patrick Rosenfeldt og Anders Vohs. Foto: Kasper Fladmose

Men på grund af corona blev Kansas City lukket ned ligesom så meget andet i samfundet, og det betød at musikerne ikke kunne benytte sig af øvelokalerne.

- Jeg har et lydstudie derhjemme, og Patrick var frisk på tanken om, at vi to skulle bruge tiden under corona på at lave musik sammen. Men det skulle ikke være metalmusik men derimod pop/rock musik, siger Anders.


Vi prøvede os frem, vi testede hinandens stemmer, og pludselig var den der

Patrick Rosenfeldt


Annonce

Blev til i fuldskab

Anders og Patrick fik idéen efter at have drukket sig halvfulde til lyden af dansk popmusik.

- Vi sad og lyttede til en masse dansk pop såsom Minds of 99, Carpark North og Nephew. Vi er ikke kopier af dem, men vi har en lyd, der minder om deres. Vi har begge en bred musiksmag, så selvom vi spiller i et metalband, så er vi ikke kun til den slags musik, hvilket vi nu beviser med udgivelsen af singlen "Virkelig", forklarer Patrick Rosenfeldt.

Singlen udkom 26. februar og kan streames på de fleste streamingtjenester.

Virkelig hedder Sortseer's første single. Pressefoto
Annonce

Hvem skal synge

Men det var ikke uden problemer for Anders og Patrick at skabe musikken. Patrick er trommeslager og Anders guitarist, og ingen af dem vil prale med, at de har en fantastisk sangstemme.

- Vi prøvede os frem, vi testede hinandens stemmer, og pludselig var den der. Jeg blev ham, der skal levere vokalen, og Anders synger kor. Men vores musik lægger mere vægt på det instrumentale end på vokalen, hvilket man også vil kunne konstatere, når man går ind og lytter til "Virkelig", siger Patrick.

Annonce

Ambitioner og terapi

Anders og Patrick har store ambitioner for deres musik. Men samtidig har det også været brugt som terapi under corona-nedlukningen at kunne mødes hos Anders og skrive tekster og lave musik.

- Vi er spændte på, hvordan vores single bliver modtaget. Vi har forsøgt at finde et pladeselskab, der vil tage os ind i varmen. Det er endnu ikke lykkes for os, men drømmen lever stadig, og måske er vi heldige at få en fod indenfor et pladeselskab i nær fremtid. Nu handler det om at få vores musik ud,  håbe at folk kan lide det og så udvikle vores band, som vi har givet navnet Sortseer. Vi håber snart at have 10 sange klar, så vi kan udgive et helt album, siger Patrick.

Følg popduoen på instagram: Sortseerofficial

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce