Annonce
Ugeavisen Odense

Coronaen vækkede Henriks konfirmationsdrømme til live

Da corona-krisen ramte, fik Henrik Lykke NIelsen tid til at genoptage trommespillet, som ellers havde ligget stille i 30 år. Foto: Kurt Rasmussen
Efter 30 års pause som trommeslager, fik Henrik Lykke Nielsen mulighed for at genoptage sin ungdoms passion, da hans restauration, Pianobaren, måtte lukke på grund af corona-reglerne.
Annonce

Kongensgade: - Jeg følte mig som en lille dreng. Det var ligesom dengang, jeg havde købt mit første trommesæt for mine konfirmationspenge, siger Henrik Lykke Nielsen med tanke på dengang, coronaen lukkede Danmark ned.

- Dengang skulle jeg finde på noget andet at lave, så jeg købte et trommesæt og satte det op her i Pianobaren, så jeg kunne sidde og spille løs, siger barejeren, der hurtigt fandt rytmerne frem igen trods den lange pause.

- Det er 30 år siden, jeg spillede trommer sidst, og det var svært i starten, for hjernen ville nogle ting, som hænderne ikke kunne, så jeg måtte igennem noget teknisk træning. Men jeg vil mene, at jeg er en bedre trommeslager i dag, end jeg var for 30 år siden, for jeg har spillet klaver i alle årene og har lært meget, som jeg også kan bruge i trommespillet, siger han.

Annonce

Dobbelt tomrum

Siden Henrik Lykke Nielsen købte Pianobaren i 1990 har han været fast musiker i sin egen bar, hvor han har underholdt på flygelet så godt som hver eneste weekend lige siden.

Men han savnede noget, når han sad alene bag tangenterne.

- Jo længere tid man ikke har spillet med andre, jo mere finder man ud af, hvor meget man har savnet det, lyder det filosofisk fra klaverbokseren.

Og det tomrum, der indfandt sig i forbindelse med corona-krisen, gav ham blod på tanden til at genoptage det trommespil, han praktiserede i flere forskellige sammenhænge i det fynske musikliv, indtil han blev barejer.

Annonce

Byens bedste øvelokale

Under nedlukningen fandt han sammen med nogle garvede musikere, bassisten Niels Møller og guitaristen Keld Andersen, som jævnligt har øvet i Pianobaren for lukkede døre, og som tilsammen kalder sig Piano Boy Band.

I dag har Henrik Lykke Nielsen fundet sammen med andre garvede musikere i bandet, Piano Boy Band. Foto: Kurt Rasmussen

- Det har været sjovt, for det var jo et fint øvelokale, hvor vi kunne sidde i en bar og spille og kigge ud over byen samtidig, siger Henrik Lykke Nielsen, der den sidste lørdag i august igen kunne åbne dørene op for sit publikum.

- Der er gået næsten seks måneder, hvor jeg har haft lukket, og nu glæder jeg mig til at kunne tage imod mine kunder igen, men jeg aner ikke, hvad der vil ske med alle de corona-regler, der efterhånden er, siger han med speciel henvisning til forbuddet mod at synge og danse.

- Jeg sidder her bag pianoet og siger til folk, at de ikke må synge med, men det er jo helt mærkeligt at spile rock og rul, når folk sidder helt stille på deres stole, siger han.

Annonce

Snigpremiere

Derfor er han gået i gang med at lave en eventkalender med nye ting, der skal afprøves.

- Jeg har planlagt at lave noget banko, noget gin- rom- og vinsmagning og noget musikquiz, for jeg er nødt til at gøre noget, så folk oplever noget fælles, siger han og afslører et ekstra es i ærmet til sit publikum.

- Jeg har aftalt med Piano Boy Band, at vi skal spille i Pianobaren en gang om måneden, og første koncert er fredag den 2. oktober klokken 21, siger han med et håb om, at det vil falde i god smag hos publikummet.

Den 58-årige barejer kan for eftertiden opleves både bag piano og trommer i Pianobaren. Foto: Kurt Rasmussen

- Egentlig var det ikke meningen, at vi skulle spille, før folk må danse, men det er jo lige meget, hvor man går hen, så må der ikke danses nogen steder, og så er det måske bedre at give dem oplevelsen af at lytte til et orkester i stedet for en discjockey, siger Henrik Lykke Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Trygfonden ærgrer sig over hjerteløbers tab af livsvigtige sekunder: - Vi har aldrig hørt noget lignende

Annonce