Annonce
112

Dømt for voldtægt af 60-årig mand: Straf til tidligere kommunal leder stadfæstet af landsretten

Anken til landsretten endte med samme udfald som byretsdommen i en sag om en kommunal leders voldtægt af en anden mand fra samme afdeling. Landsretten stadfæstede byrettens dom fra september. Foto: Robert Wengler
En opsigtsvækkende voldtægtsag mod en tidligere kommunal leder i Odense Kommune er endeligt afgjort. Østre Landsret har stadfæstet byretsdommen, og dermed skal den nu 47-årige mand otte måneder i fængsel for at have forgrebet sig på en 60-årig fra samme afdeling i kommunen.
Annonce

En nu 47-årig tidligere kommunal leder i Odense Kommune skal otte måneder i fængsel.

Sagen om mandens voldtægt af en 60-årig mand fra samme afdeling i kommunen blev afgjort af byretten i september, og dommen står ved magt. Østre Landsret oplyser til avisen, at landsretten har stadfæstet byretsdommen.

Voldtægten skete i forbindelse med et ryste-sammen-arrangement i afdelingen, som fandt sted i juni sidste år. Det faglige arrangement om formiddag endte med en frokost, hvor der kom vin og portvin på bordene.

Den tidligere leder for afdelingen forklarede under byretssagen, at han havde forsøgt at hjælpe den 60-årige, der var blevet for fuld til at tage vare på sig selv. Blandt andet ved at tørre manden med en kleenex, fordi han var våd efter et toiletbesøg, hvor han ikke havde fået sine shorts og underbukser på igen.

Annonce

Forgreb sig

Den 60-årige havde dog en noget anden oplevelse af, hvad der var sket. Han forklarede, at han pludselig var vågnet op på en briks, hvor han opdagede, at den kommunale leder var i fuld gang med at forgribe sig på ham på forskellige måder.

Forklaringen blev bakket op af blandt andet dna-spor, som viste, at lederens dna var blevet fundet på den 60-åriges penis, og den 47-årige blev fundet skyldig i voldtægt i form af anden seksuel omgang end samleje.

Lederen var i byretten også tiltalt for blufærdighedskrænkelse af en 25-årig mand, som han havde filmet, mens han sad på toilettet. Men den 25-årige, der var venner med lederen, forklarede, at han på ingen måde følte sig krænket over filmen, og derfor blev lederen frifundet for dette forhold.

Landsretten besluttede, at den 47-årige skal betale 32.170 kroner til den 60-årige for svie og smerte. Allerede ved byretssagen var den 47-årige fortid hos kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce